Kaplan: Başbakan, ırkçı oylara göz kırpıyor

Kaplan: Başbakan, ırkçı oylara göz kırpıyor
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına gitmek için ırkçı, sağcı oylara göz kırpıyor" iddiasında bulundu.

 Yargı paketinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandığını anımsatan Kaplan, "Bu kaçıncı yargı paketi? Neyi çözüyoruz? Toplumun beklentisine ilişkin hiçbir düzenleme yok. Dağdaki çocukların indirilmesi için, hasta tutukluların çıkarılması için düzenleme yok” dedi.

ANKARA - HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugünün (dün) Dünya Çevre Günü olduğunu anımsatarak, Şırnak'ta yapılan bazı projelere değindi. "Başbakan Erdoğan 2014'te Hasankeyf'i sulara gömen başbakan olarak tarihe geçecektir" diyen Kaplan, Erdoğan'ı "çevre felaketlerinin sorumlusu" olarak gördüklerini söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "Torba Yasa Tasarısı"nda, hükümetin, "taşeronlaşmayla ilgili olan birinci maddesinin atlanmasını, sonra görüşülmesini, önerge hazırladıklarını" ilettiğini aktaran Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

"Yasama faaliyetine hükümet emrediyor ve atlayıp başka maddeleri görüşün' diyor. 301 canın siyasi sorumluluğunu taşıyan tek bir bakan gelip siyasi sorumluluk mevkinde oturmadı. Sorumluluk taşıyanlar Meclis'e gelme tenezzülünde bile bulunmuyorlar. Oraya bürokratlarını, memurlarını oturtmuşlar bizim de sorularımıza ukalaca cevap veriyorlar. Bu torba kanuna her şeyi koyacaklar. Zehir zemberek, Soma'da ölenleri istismar edecekler. Bu torbanın ucu açık. 61 maddeye çıktık. Bakın Soma'nın üzerinden neler getirecekler."

“Bu kaçıncı yargı paketi?”

Yargı paketinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandığını anımsatan Kaplan, şu görüşleri savundu:

"Bu kaçıncı yargı paketi? Neyi çözüyoruz? Toplumun beklentisine ilişkin hiçbir düzenleme yok. Dağdaki çocukların indirilmesi için, hasta tutukluların çıkarılması için düzenleme yok. Peki barış ve çözüm süreci ne olacak? Başbakan 'siyasi görüşme yapmıyoruz' diyor. Sayın Başbakan turistik geziye mi gidiyor tavla mı oynuyor kurmay ekipleriniz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kürtler senin kölen değildir. Roboski katliamında rol oynayanların Kürtler'den oy almak için yüzünün olması gerekir. Gezi'de itirazları büyüttünüz şimdi bizim itirazlarımızı büyütmekle meşgulsünüz. Çocukları şu veya bu şekilde dağda olan bütün aileler bizimdir, bizim insanımız bizim canımızdır. Onların acısına da sorununa da her şeyine sahip çıkacağız. 21. yüzyılda çocuk savaşçı, çocuk gelin, çocuk işçi istemiyoruz ama sayın Başbakan çok mu üzülüyorsunuz? Sizin helikopter ile İmralı 29 dakika alıyor. İstersen git ister Hakan Fidan'ı gönder."

Bir soru üzerine Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına gitmek için "ırkçı, sağcı" oylara göz kırptığını ileri sürdü. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.