Kahvenin bilinmeyen faydaları

Kahvenin bilinmeyen faydaları
Kahve, sadece keyifli bir içecek olmanın ötesinde sağlığımıza pek çok fayda sağlayabilir. Son yapılan bir araştırmaya göre, düzenli kahve tüketimi oturarak geçirilen zamanın yol açtığı ölüm riskini azaltabilir.

TİGRİS HABER - Soochow Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ABD'de 10,639 kişinin verilerini inceledi ve masa başında geçirilen süre ile kahve tüketimi arasındaki ilişkiyi araştırdı. Çalışma, günde 8 saatten fazla oturmanın özellikle kalp hastalıklarına bağlı ölüm riskini artırdığını gösterdi. Ancak aynı süre içinde daha fazla kahve tüketenlerin ölüm riskinin azaldığı ortaya çıktı; az kahve içenlere göre bu risk %58 daha düşük bulundu.

Kahvenin bu olumlu etkilerinin, antioksidan özellikleri sayesinde kronik hastalıkların riskini azaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, kafeinin uyanıklık hissini artırarak odaklanmayı desteklediği, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırdığı ve dayanıklılığı artırarak egzersiz performansını iyileştirdiği bilinmektedir.

Ancak herkesin kafeine farklı tepki verebileceği ve aşırı tüketimin sağlığa zarar verebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle sağlık için uygun miktarda ve kişisel ihtiyaçlara göre kafein alımı önemlidir.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.