Jahrein'in Tutuklanmasıyla İlgili Yeni Gelişmeler: Avukatı Tutuksuz Yargılama Talep Etti

Jahrein'in Tutuklanmasıyla İlgili Yeni Gelişmeler: Avukatı Tutuksuz Yargılama Talep Etti
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ünlü yayıncı Jahrein (Ahmet Sonuç) ve Ertürk Kösen, müstehcen ve ahlaka aykırı ifadeler nedeniyle tutuklandı.

TİGRİS HABER - İddialara göre, Jahrein ve Kösen sosyal medya platformlarında, eşinin kız kardeşi hakkında cinsel içerikli ve ahlaka aykırı söylemlerde bulunmuştu.

Tutuklama Kararı ve İletişim Başkanlığı Açıklaması

Jahrein ve Ertürk Kösen'in tutuklama kararını, İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci sosyal medya üzerinden duyurdu. Değirmenci, X (eski Twitter) platformunda yaptığı açıklamada, “X sohbet odalarında kız çocuklarına yönelik ahlaksız ifadeler kullanan Rockerpuck_Evil kullanıcı isimli Pungent 666 rumuzlu (Ertürk Kösen) ve Jahrein rumuzlu kullanıcı (Ahmet Sonuç) CMK'nın 100. ve devamı maddeleri gereği çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verildi” dedi. İki isim hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 224. maddesi uyarınca müstehcenlik suçlamasıyla işlem başlatıldı.

Tutuksuz Yargılama Talebi

Jahrein'in avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti. Avukat, Ahmet Sonuç'un Selahattin Demirtaş ile karşılıklı dosyasını hatırlatarak cezaevi koşullarında hedef olabileceğini belirtti.

Hakim ve Savcılara Şikayet

Avukat Kerim Bahadır Şeker ise Jahrein'in tutuklanmasına karar veren hakim ve savcılar hakkında görevini kötüye kullanma iddiasıyla şikayette bulunacağını açıkladı. Jahrein ve Kösen'in tutukluluk halleri, yargı sürecinin ilerlemesiyle birlikte netlik kazanacak.

Kaynak:Ajanslar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.