İnstagram bugün açılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı...

İnstagram bugün açılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı...
Bakan Uraloğlu İnstagramın yeniden erişime açılması için gerekli şartları ve tarihi açıkladı...

TİGRİS HABER - Altun, "İsrail devleti, yargısız infazlar, suikastlar, işgal ve soykırım nedeniyle tarihe geçecektir. Heniye'nin şehadeti dolayısıyla taziye mesajlarının yayınlanmasını engelleyen Instagram'ı da sert bir şekilde kınıyorum. Bu, küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet eden bir platformun sansür girişimidir. İfade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Filistin, er ya da geç özgürlüğüne kavuşacaktır ve İsrail ile destekçileri bunu engelleyemeyecektir," dedi.

BTK'dan Instagram'a Erişim Engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildiğini duyurdu. BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında" da Instagram'a erişim engeli kararı alındığı bilgisi yer aldı. Kararın ardından birçok kullanıcı, Instagram'a erişimde sorun yaşamaya başladı.

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram'a erişim engeli getirilmesinin ardından kullanıcılar, platformun ne zaman yeniden erişime açılacağını merak ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın yeniden erişime açılması için belirli koşulların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

"Biz bir hukuk devletiyiz ve ülkemizin belirlediği kurallar, değerler ve hassasiyetler var. Kaynakları yurtdışında olan ancak ülkemizde de temsilcilikleri bulunan bazı sosyal medya platformları bulunuyor. Bu platformlardan, belirlediğimiz kurallar ve mevzuatlara uymalarını istiyoruz," diyen Bakan Uraloğlu, platformların Türkiye'nin yasalarına uyması gerektiğini vurguladı.

Kurallara Uyulması Gerekiyor

Bakan Uraloğlu, "Zaman zaman, bu kurallara uyulması konusunda yaptığımız uyarılara rağmen bazı problemlerle karşılaşıyoruz. Son olarak, katalog suçları dediğimiz belirli bir çerçeve içinde yer alan konularda platformu uyardık, ancak gerekli karşılığı alamadığımız için erişim engeli getirdik. Bu sorunları ve kanunlarımıza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimize uygun hareket ettiklerinde erişim yasağını kaldıracağız. Süreci yakından takip ediyoruz ve platformun temsilcileriyle iletişim halindeyiz. Söylediğimiz birçok şeyi yerine getirdiklerini görüyoruz, ancak bazen bu yeterli olmuyor; özellikle hem hukuki kurallarımıza hem de toplumsal hassasiyetlerimize uymadıklarında gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz," şeklinde konuştu.

Eksiklikler Giderildiğinde Erişim Yeniden Açılacak

"Bu süreçte, vatandaşlarımızın hislerini doğru şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye’deki temsilcilerle görüşmeler devam ediyor; hassasiyetlerimiz ve eksikler net bir şekilde belirlenmiş durumda. Bu eksikler giderildiği an, örneğin 1 saat içinde, erişim engelini kaldıracağız. Türkiye bağımsız bir ülke; kuralları ve kanunları var, herkesin de bu kurallara uymasını istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Instagram Kullanıcılarının Beklentisi

Kullanıcılar, Instagram'ın ne zaman açılacağı konusunda yetkililerden gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. BTK ve ilgili diğer kurumlar, sosyal medya platformlarının Türkiye'deki yasalara uygun hareket etmesi konusunda kararlı bir duruş sergiliyor.

E- Ticaret için her gün gelir kaybı

Dün Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, İnstagram üzerinden e-ticarette her gün günlük 1,9 milyar liralık hacmin etkilendiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum