İmralı Heyeti'nde değişiklik: 7 kişi gidiyor
TİGRİS HABER - Irak Kürt Yönetimi'nde temaslarını tamamlayan DEM Parti İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan'la görüşmek için üçüncü kez başvuru yapmıştı. Adalet Bakanlığı bugün başvuruya yanıt verdi ve DEM Parti İmralı Heyeti'ne üçüncü izin çıktı. Ziyaretin yarın gerçekleşeceği öğrenildi.
Yarın yapılacak görüşmenin önceki görüşmelerden farklı olarak 3 kişiyle değil, 7 kişiyle gerçekleşeceği açıklandı.
Heyette, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Ahmet Türk, Tuncer Bakırhan, Tülay Hatimoğulları, DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ve Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Faik Özgür Erol olacak.
Öcalan'ın avukatlarının da heyette yer alması yarın bir çağrı metninin hazırlanabileceği yönünde yorumları beraberinde getirdi. Video mesaj konusunda Adalet Bakanlığı kanadından net ve kesin bir dille olmayacağı belirtildi. DEM kaynakları ise bu çağrının videoyla olacağı yönünde bilgi verildiğini ifade etti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.