İllerin işgücü haritası çıkarıldı

İllerin işgücü haritası çıkarıldı
Türkiye’de işsizlik oranı en yüksek, işgücüne katılma ve istihdam oranı en düşük iller Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunuyor.

DİYARBAKIR  - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, illerin işgücü verilerini açıkladı. İl düzeyinde temel işgücü göstergeleri 2013 verilerine göre, işsizlik oranı en düşük iller Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor. Batman yüzde 23,4 ile ilk sırada yer alırken, Batman’ı yüzde 20,6 ile Mardin, yüzde 20,5 ile Siirt, yüzde 20,1 ile Şırnak, yüzde 18,7 ile Diyarbakır ve yüzde 16,3 ile Şanlıurfa takip ediyor. İşsizlik oranının en düşük olduğu il ise yüzde 4,2 ile Karaman oldu. Karaman’ı yüzde 4,7 ile Konya, yüzde 5,1 ile Manisa, yüzde 5,4 ile Uşak, yüzde 5,6 ile Afyonkarahisar ve yüzde 5,8 ile Ardahan ile Aksaray takip ediyor.

İşgücüne katılma oranında da en düşük iller de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor. Batman yüzde 36,2 oranıyla işgücüne katılma oranı en düşük il olurken, Batman’ı yüzde 37,2 ile Diyarbakır, yüzde 37,4 ile Mardin, yüzde 37,5 ile Siirt, yüzde 37,6 ile Şırnak, yüzde 38,7 ile Şanlıurfa ve yüzde 43,1 ile Adıyaman takip ediyor. (iha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.