İlk oy atıldı

İlk oy atıldı
Doğu illerinde oy verme işlemleri sabah 07:00 itibariyle başladı. İlk oy kullananlardan birisi Gayretli ailesi oldu.

 

Sabah erken saatlerde oy kullanacakları okula gelip görevlileri bekleyen Seher Gayretli, sabaha kadar uyumadan dua ettiğini belirterek, ‘Sandıktan huzur çıksın’ dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı uyarınca 1 Kasım 2. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri doğu illerinde bir saat erken, saat 07:00’de başladı. Diyarbakır’da ilk oy atan kişi sabah erkenden oy kullanacağı okulun önünde görevlileri bekleyen Seher Gayretli oldu.

Eşi ve oğlu ile birlikte sandık başına olması gerekenden erken giden Seher Gayretli oy kullanacağı sandığın bulunduğu sınıfın önünde uzun süre görevlilerin hazırlanmalarını bekledi. Ardından oy verme saati gelince eşiyle birlikte oy zarflarını alarak kendileri için hazırlanmış kabinlere girerek oylarını kullandılar. Ailenin oylarını çocukları Burak sandığa attı.

‘Gece hiç uyumadım’

Sabaha kadar uyumadığını ve dua ettiğini söyleyen Seher Gayretli oyunu ülkenin geleceği üzerinde etkili olacağını düşündüğü partiye verdiğini belirtti:

“7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olaylar en çok bu bölgede yaşandı. İnsanlar evlerinden çıkamadılar zaman zaman. Pek çok insan yaşamını yitirdi, yaralandı ve Türkiye’nin pek çok yerinde bombalar patladı. Sabaha kadar hiç uyumadım. Dua ederek bu kara bulutların ülkemizin üzerinden gitmesini diledim. Sabırsızlıkla sabah olmasını bekledim ve gidip oyumu kullandı. İnşallah tüm ülkemiz ve insanlar için hayırlı olacak bir sonuç çıkar.”

Türkiye sandık başında

1 Kasım Pazar günü oy vermek için saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zaman belirlendi. YSK'nın kararı uyarınca havanın daha erken kararacağı Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis ile bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.