İkdp Üyesi İran'a Teslim Edildi

İkdp Üyesi İran'a Teslim Edildi
İran Kürdü ve ayrıca İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-İ) üyesi olan Behzad Hosrewi'nin, Irak Kürdistan Federe Bölgesinin Süleymaniye asayiş güçleri tarafından İran'a teslim edildiği öğrenildi.

Ramazan YAVUZ-Haber

TİGRİS HABER - Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), konuyla ilgili yaptığı açıklamada, KYB'yi sert bir dille eleştirerek tepki gösterdi. İran Kürdü ve ayrıca PDK-İ üyesi olan Behzad Hosrewi’nin Süleymaniye asayiş güçleri tarafından İran'a teslim edilmesinin kabul edilemez olduğunun belirtildiği PSK açıklamasında şunlar yer alıyor:

"İRAN İDAM CUMHURİYETİDİR"

"Süleymaniye Asayişi’nin, İranlı Kürd ve İran Kürdistanı Demokrak Partisi (PDK-İ) üyesi Behzad Hosrewi’yi, İran idam cumhuriyetine teslim etmesi, insan haklarını ve uluslararası kuralları ayaklar altına almaktır ve yurtseverlikle uyuşmaz. Çünkü Behzad Hosrewi’nin resmi olarak Süleymeniye’de kalma izni vardı ve BM’lerin kontrolü altındaydı.

"PROTESTO EDİYORUZ"

Süleymaniye asayışının bu kural tanımaz uygulamasını protesto ediyoruz.

Güney Kürdistan’daki tüm siyasi yapılara, sivil toplum örgütleri, insan hakları kuruluşlarıyla uluslararası kurum ve kuruluşlara, Yeni Behzatların İran rejimine teslim edilmelerini engelleme çağrısında bulunuyoruz.

"KÜRDİSTAN HÜKÜMETİ ÖNLEM ALMALI"

Kürdistan Bölge Hükümeti, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Rojhilatlı Kürdlerin korunmasına daha fazla önem vermeli, böylesi çirkin olayların bir daha yaşanmasına izin vermemelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum