HÜDA PAR Genel Başkanı, KDP Lideri Barzani görüştü

HÜDA PAR Genel Başkanı, KDP Lideri Barzani görüştü
Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erbil’e giden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

TİGRİS HABER - Genel Başkan Yapıcıoğlu, KDP Genel Başkanı Barzani ile yaptığı görüşmede; Türkiye-Bağdat-Erbil ilişkileri, 20 Ekim’de Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak genel seçimler, bölgesel sorunlar ve HÜDA PAR ile KDP arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

huda-par-lideri-yapicioglu-erbilde-kdp-lideri-barzani-ile-gorustu.jpg

5. Olağan Kongre’de yeniden Genel Başkanlığa seçilen Yapıcıoğlu’nu tebrik eden Barzani, 20 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde seçim sisteminde yapılan değişiklikler ile ilgili bilgiler verdi. Şu ana kadar tek seçim bölgesi olan IKBY’nin 4 seçim bölgesine ayrılmasının ve azınlıkların daha önce 11 olan sandalye sayısının 5'e düşürülmesinin adil bir karar olmadığını ifade etti.

KDP ile ikili ilişkilerin daha ileri düzeye çıkarılmasının her iki partinin yararına olacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, sıcak karşılama ve misafirperverliğinden dolayı Barzani’ye teşekkür etti.

Yapıcıoğlu, KDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani’yi de ziyaret etti

Yapıcıoğlu temasları kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini, KDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani ve parti yetkilileri karşıladı.

Burada da yapılan görüşmede; ikili ilişkiler, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ve Irak ile münasebetleri ve bölgesel sorunlarla ilgili görüş teatisinde bulunuldu.

HÜDA PAR’ın TBMM’deki siyasi duruşunu takdir ettiklerini söyleyen Genel Sekreter Mirani, 5. Olağan Büyük Kongre’de yeniden HÜDA PAR Genel Başkanı seçilen Zekeriya Yapıcıoğlu’nu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum