HDP: Cizre'de yaralıları almaya giden gruba ateş açıldı

HDP: Cizre'de yaralıları almaya giden gruba ateş açıldı
HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de yaralıları almaya giderken kendilerinin bulunduğu gruba ateş açıldığını söyledi.

 

Canlarını zor kurtardıklarını Faysal, 3 yaralıyla birlikte bir evin bodrum katında yardım beklediklerini belirtti.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, ilçede bulunan yaralıları hastaneye taşıyan bir gruba ateş açıldı. Aralarında İMC Kameramanı  Refik Tekin’in de bulunduğu 12 kişi yaralandı.  Polis tarafından üzerlerine ateş açıldığını iddia eden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ‘’yaralıları hastaneye götürürken polis tarafından üzerimize ateş açıldı. 12 kişi yaralandı. Şu anda yanımızda bulunan 3 yaralı arkadaşımızla Cizre’nin bir mahallesinde mahsur kaldık’’ dedi.

3 YARALIYLA MAHSUR KALDIK

12 Kişinin yaralandığı saldırıda olay yerinde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız saldırıyla ilgili şu iddiaları ileri sürdüü: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yaralıların hastaneye götürülmesi için tedbir kararı vardı. Ancak bu karar bir türlü uygulanmadığı için yaralılar hayatını kaybetti. Dünden beri yaralıları alınması için 112’yi aramamıza rağmen yaralılar hastaneye taşınmadı. Yaralıların hastaneye taşınması için sabahleyin Kaymakam beyi aradım. Kendilerine ulaşamayınca Kaymakam beyin üç telefonuna da mesaj atarak 20-25 kişilik bir grupla beraber cenaze ve yaralıları hastaneye götüreceğimiz yönünde bilgi verdim. 3 cenaze ile 4 yaralıyı yanımıza alarak hastaneye doğru yola koyulduk. Ancak Nusaybin Caddesi'nde polis üzerimize ateş açtı. Biri gazeteci 12 kişi yaralandı. Ağır yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şu anda yanımızda bulunan üç yaralı arkadaşımızla Cizre’nin bir mahallesinde mahsur kaldık. Bu yaralıların acil olarak hastaneye kaldırılması lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.