"Göktepe cinayeti ne ilkti ne de son oldu"
TİGRİS HABER - Açıklamada, Göktepe'nin ölümünün ardından geride bıraktığı mirasa ve Türkiye’deki basın özgürlüğü mücadelesine dikkat çekildi.
Göktepe'nin 8 Ocak 1996'da gözaltına alındığı ve işkenceyle katledildiği hatırlatılan açıklamada, dönemin İçişleri Bakanı’nın, "Duvardan düşerek hayatını kaybetti" şeklindeki söylemine değinildi. Göktepe’nin katledilmesinin sorumluluğunu taşıyan 11 devlet yetkilisinin suçlu bulunmasına rağmen, sanıklara verilen cezaların oldukça hafif olduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:
‘GÖKTEPE CİNAYETİ NE İLKTİ NE DE SON OLDU’
“Göktepe cinayeti ne ilkti ne de son oldu. Cumhuriyet tarihi boyunca iktidarlar toplumu denetim altına almak ve suçlarını örtbas etmek için her zaman gazetecileri hedef aldı. Çiller hükümetinin iş başında olduğu 90’lı yılların karanlığında saldırıların hedefinde ilk önce Kürt gazeteciler yer aldı. 90’lardan bugüne ise Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü alanında durum daha vahim hale geldi. Bugün de gazeteciler katlediliyor, tutuklanıyor, sürgüne gönderiliyor, ev hapsine mahkum ediliyor.
‘ÖZGÜR BASIN EMEKÇİLERİNİ SELAMLIYORUZ’
Tüm bu saldırılara rağmen Türkiye’deki özgür basın geleneği ve bu geleneğin mirasçısı olan gazeteciler, bedeli ağır olsa da Metin gibi, Apê Musa gibi gerçekleri halka ulaştırmaktan geri durmuyor, kalemlerini özgürlük ve insanlık için kullanmaya devam ediyor. Metin Göktepe, Gurbetelli Ersöz, Hrant Dink, Apê Musa, Nagehan Akarsel, Nazım ve Cihan başta olmak üzere gerçekleri halka ulaştırmak için yaşamını feda eden özgür basın şehitlerini bir kez daha anıyoruz. Onların bıraktığı mirası devralarak gazetecilikte ve hakikatte ısrar eden bütün özgür basın emekçilerini selamlıyoruz.” (Haber Merkezi)
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.