HÜDA-PAR Genel Başkanvekili Demir: "1982 Anayasası yürürlükten kaldırılmalıdır"

HÜDA-PAR Genel Başkanvekili Demir: "1982 Anayasası yürürlükten kaldırılmalıdır"
HÜDA-PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Kilis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa tartışmalarına ilişkin konuşan Demir, 1982'de cunta yönetimi tarafından dayatılan anayasanın artık yürürlükten kaldırılması gerekir" diye konuştu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Kilis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemlerde partisinin de dahil olduğu yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Demir, değişikliğin ihtiyaç olduğunu vurgulayarak "Türkiye'de yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu bütün siyasi partiler ortaya koyuyor. Türkiye bir defa yeni bir anayasa yapıp yapmayacağını net olarak ortaya koymalıdır ve bu anayasanın yeni mi? yoksa eskinin devamı mı olması konusunda da net bir tavır sergilemelidir" dedi.

huda-par2.jpg

HÜDA-PAR olarak Anayasa değişikliği konusunda tavırlarının net olduğunun altını çizen Demir, "1982'de cunta yönetimi tarafından dayatılan anayasanın artık yürürlükten kaldırılması, yepyeni, sivil, adil, kuşatıcı ve Türkiye'de yaşayan 85 milyonun tamamının 'işte bu benim anayasam' diyeceği bir anayasaya şiddetle ihtiyaç var. Bunun yapılması için de parti olarak her türlü desteği vereceğimizi beyan ediyoruz" sözleriyle yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin yaklaşımlarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.