Gazze’de 2 gazeteci daha yaşamını yitirdi

Gazze’de 2 gazeteci daha yaşamını yitirdi
İsrail ordusunun dün gerçekleştirdiği hava saldırılarında Al Jazeera muhabirleri İsmail El-Goul ve Rami El-Riffy yaşamını yitirdi.

TİGRİS HABER - İsrail'in Çarşamba akşamı (31 Temmuz) Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, Al Jazeera muhabiri İsmail El-Goul ve foto muhabiri Rami El-Riffy hayatını kaybetti. El-Goul ve El-Riffy, Gazze'nin batısındaki Şati mülteci kampında bulunan eski Hamas lideri İsmail Haniye'nin evinin enkazını haber takibi yaparken, İsrail hava saldırısında hedef alındı ve El-Goul'un başı koptu. İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) savaş suçlarını durdurma çağrılarını hiçe sayarak, Gazze Şeridi'nde devam eden yıkıcı saldırılara devam ediyor.

gazze-gazeteci-oldu.webp

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'den bu yana yürütülen savaşta, en az 39 bin 445 Filistinli yaşamını yitirdi, 91 bin 73'ten fazla kişi yaralandı. Gazze'de en az 10 bin kişiden haber alınamıyor ve büyük çoğunluğunun evlerinin enkazı altında kaldığı tahmin ediliyor.

İsrail'in saldırıları sonucu, yaklaşık iki milyon insan zorla yerinden edildi ve büyük bir göç dalgası yaşandı. Yerinden edilenlerin çoğu, Mısır sınırına yakın Refah kentine göç etmek zorunda kaldı. Bu, 1948 Nakba'sından bu yana Filistin'deki en büyük kitlesel göç olarak kaydediliyor. Kaynak: WAFA

Kaynak:WAFA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.