GABB ve TMMOB İdil raporunu açıkladı

GABB ve TMMOB İdil raporunu açıkladı
GABB ve TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu’nun hazırladığı İdil raporu açıklandı.

 

Şırnak’ın İdil ilçesinde 43 gün süren sokağa çıkma yasağının 31 Mart tarihinden itibaren kısmi olarak kaldırılması ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) ve  Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu’nun ortaklaşa ilçede hazırladığı hasar tespit raporu kamuoyuna açıklandı.

 

Raporda, kentte sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar yaşanmadan önce 26 bin 500 nüfusun olduğu, yasağın kısmen kaldırılmasıyla birlikte yaklaşık 15 bin kişinin kaldığı ifade edildi.

 

Raporda, kentte toplamda bin 200 hasarlı yapı; 700’ü az hasarlı, 280’i orta hasarlı, 100’ü ağır hasarlı ve 120 yıkık harabeye dönmüş yapı tespit edildiği belirtildi.

 

Çatışmalar nedeniyle evlerin yıkıldığı, insanların evsiz kaldığı için akrabalarının yanına taşındığı anlatılan raporda, yurttaşların ilçeden zorunlu göçe tabi tutulduğu belirtildi.

 

Çatışmaların yaşandığı Turgut Özal ve Yeni Mahalle’deki birçok yurttaşın hasar görmüş evlerini yıktırmak istemediklerini, onarılmasını istedikleri de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.