Futbol maçlarında kural değişikliği

Futbol maçlarında kural değişikliği
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbol oyun kurallarında bir bazı değişiklikler yaptı.

TİGRİS HABER - IFAB, futbol maçlarında kural değişikliklerini görüşmek için bugün bir araya geldi. Ofsayt, VAR, maç içinde oyuncu değişiklikleri gibi birtakım değişikliğin görüşüldüğü toplantıda alınan kararlara göre önümüzdeki sezondan itibaren uygulanacak yeni kurallar şöyle:

-Kalecilerin topu ellerinde tutma süresi ve cezasıyla ilgili kural oybirliği ile değişti. Yeni kural ile birlikte kaleciler topu ellerinde 8 saniyeden fazla tutarsa (hakemin eliyle geri sayım yapması koşuluyla) rakip takıma köşe vuruşu verilecek. Önceki kuralda kaleciler topu ellerinde en fazla 6 saniye tutabiliyordu. Kural ihlalinde rakip takım endirekt serbest vuruş kazanıyordu.

-Bir takımın yetkilisi, yedek oyuncusu, değiştirilen oyuncusu ya da geçici olarak oyun alanı dışında olan bir oyuncusu, oyun alanını terk ederken topa dokunursa ve haksız bir müdahale niyeti yoksa, disiplin yaptırımı olmayan bir endirekt serbest vuruş verilir.

-Müsabakalarda artık hakemin bir VAR incelemesi veya uzun VAR kontrolünden sonra anons yapma seçeneği bulunuyor.

IFAB, FIFA müsabakalarında maç görevlileri tarafından takılan vücut kameralarını test etme taahhüdünü destekledi. FIFA, yaklaşan FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda canlı maç aktarımının bir parçası olarak vücut kameralarını uygulama niyetini doğruladı.

IFAB, hücum futbolunu teşvik etmek ve gol pozisyonlarını artırmak amacıyla ofsayt kuralı üzerinde de yeni denemeler yapmayı planlıyor. FIFA, bazı FIFA organizasyonlarında bu denemeleri gerçekleştireceğini duyurdu.

IFAB'ın yeni kuralları, ilk kez 14 Haziran 2025'te başlayacak FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda uygulanacak.

Kaynak:HT Spor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.