Eylem Tok ve oğlu tutuklandı

Eylem Tok ve oğlu tutuklandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen ve ölüme sebebiyet veren trafik kazası sonrası ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve yazar annesi Eylem Tok'un Boston'da tutuklandığını açıkladı.

TİGRİS HABER - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen ve ölüme sebebiyet veren trafik kazası sonrası ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve yazar annesi Eylem Tok'un Boston'da tutuklandığını açıkladı. Tunç, şüphelilerin Türkiye'nin iade talebi kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Olayın Detayları

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi’nde gerçekleşti. Üç ATV motoruyla geziye çıkan Oğuz Murat Aci, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş, motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu. Oğuz Murat Aci, önlem almak amacıyla bir ATV motorunun ışıklarını yaktı, diğerleri ise arızalanan motorla ilgilendi.

Bu sırada, Timur Cihantimur'un kullandığı lüks cip, emniyet şeridinde bekleyen gruba çarparak sulama kanalına düştü. Kazada Oğuz Murat Aci olay yerinde hayatını kaybederken, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş yaralandı.

Kaçış ve Tutuklanma Süreci

Kaza sonrası Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok'u arayarak yardım istedi. Eylem Tok, olay yerine gelerek oğlunu kendi aracına alıp kaçtı. Lüks cip ise olay yerinde bırakıldı. Polisin çalışmaları sonucunda, Tok'un ehliyeti olmayan oğlunu alarak gece 02.00'de havalimanına gittiği ve Mısır'a kaçtıkları belirlendi. Eylem Tok, oğlunu daha sonra ABD'ye kaçırdı. Anne ve oğlunun New York'ta bir taksiye binerken çekilen gülerek fotoğrafları büyük tepki topladı.

İade Süreci ve Açıklamalar

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul başsavcılığı 6 Mart'ta anne ve oğul hakkında yakalama kararı çıkardı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, anne ve oğulun ABD’den iadesinin istendiğini ve gerekli belgelerin iletildiğini belirtti. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran'da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.