Eşbaşkan Bucak'tan sokak hayvanlarına destek

Eşbaşkan Bucak'tan sokak hayvanlarına destek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, sokak hayvanlarına "ötenazi" yolunu açan kanun teklifine karşı "Sokak hayvanlarının beslenme hakkını savunup, onları koruyacağız" dedi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Sokak hayvanlarının uyutulması yada halk arasında "ötenazi" yolunu açan kanun teklifinin tartışıldığı bugünlerde Diyarbakır'da sokak hakları savunucuları, bu kanuna karşı basın açıklaması yaptı.

esbaskan-sera-bucak1.jpg

Açıklamaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesibaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun da katılarak destek verdi.

esbaskan-sera-bucak2-001.jpg

Diyarbakır Rojava Parkı'nda bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarına "ötenazi" yolunu açan kanun teklifine tepki göstererek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun da katıldı.

esbaskan-sera-bucak3-001.jpg

Hayvan hakları savuncularının yaptığı konuşmanın ardından Eşbaşkan Serra Bucak da yaptığı konuşmada, bu yasaya karşı sokak hayvanlarını koruyacaklarını belirterek, "Uzun süredir parlamentoda başka bir iş kalmamış gibi bir katliam yasası hazırlanmaktadır. Belediyelere büyük bir sorumluluk düşmekte. Sokak hayvanlarının beslenme hakkını savunup, onları koruyacağız. Bizlere katliamları, savaşı, ayrıştırmayı dayatan zihniyetlere karşı hep birlikte olacağız. Buradan sesleniyoruz: Hayvanlara sahip çıkıyoruz. Öldürme, yaşat. Hayvanlar sahipsiz değildir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum