Ergani ve Kurtalan’da BDP’ye katılım

Ergani ve Kurtalan’da BDP’ye katılım
BDP’li belediye başkan adayları seçim çalışmalarını dün de çeşitli ziyaret ve etkinliklerle sürdürdü. Ergani’de İzci ve Gülbaran aileleri ile Kurtalan’da Veli aşireti BDP’ye katıldı.

DİYARBAKIR - BDP’li belediye başkan adayları, Batman, Dersim, Mardin, Güçlükonak, Cizre, Ergani ve Kurtalan'da seçim çalışmalarını sürdürüyor.

ERGANİ

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi’nde İzci ile Gülbaran aileleri, 2014 yerel seçimleri öncesi BDP'ye katıldı. BDP seçim bürosundaki törene, BDP Ergani Belediye Eş Başkan adayı Ramazan Kartalmış da katıldı. Törende aile üyelerine rozet takıldı. Törende konuşan BDP Ergani İlçe Başkanı Cavidan Yaman, "Böyle bir süreçte Kürtlerin birlik ve beraberliği önemlidir. Bu dönemde ailelerin partimize katılımını önemsiyoruz. Partimizin kapısı herkese açıktır" dedi.

İzgi ailesinin üyesi Bişar İzgi ise, büyük bir çalışmayla AKP'nin bölgede bitirilmesi gerektiğini söyledi. Ardından yüzlerce kişi İstasyon Mahallesi'ndeki BDP seçim bürosuna doğru yürüdü.

BATMAN

BDP Batman İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Yaşam Hastanesi önünde bulunan çadırda kurulan merkezi seçim bürosunda her gün sabah saatlerinde gece saatlerine kadar farklı etkinlikler düzenliyor. Merkezi seçim bürosunda binlerce kişinin katılımıyla sanatçı Meral Tekçi ve Bahar Kültür Merkezi'nin sanatçıları konser verdi. Konsere BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, BDP Batman Belediye Eş Başkan Adayı Gülistan Akel'in yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.

bdpye-katilim--(3).jpg

DERİK

Mardin'in Derik ilçesinde Belediye Eş başkan adayları Sebahat Çetinkaya ve A. Kerim Erdem'in ilçe merkezi ve bağlı köylerde yürüttüğü seçim çalışmaları, halkın yoğun ilgi ve coşkusuyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında son olarak ilçeye bağlı Böğrek (Beyrok), Pınarcık (Fitnê), Hisaraltı (Rebet), Alagöz (Tahlbeş), Dumluca (Sêpnat), Ziyaret (Sêpnata Jor), Çukursu (Xanûk), Derinsu (Bixur), Belik (Belîk) ve Yassıtepe (Kuntere) köyleri ile Dağ Mahallesi'nde halkla bir araya gelindi.

GÜÇLÜKONAK

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık (Findik) beldesinde BDP seçim irtibat bürosu açıldı. Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak'ın da katıldığı seçim irtibat bürosunun açılış öncesi Güçlükonak ilçesi girişinde milletvekillerini yurttaşlar onlarca araçlık konvoy ile karşıladı. Grup buradan Fındık beldesine geçti. Açılışta konuşan Sarıyıldız, Kürt özgürlük hareketinin mücadele boyunca çok acılar çektiğini belirterek, bu seçimde koltuğa kimin oturup başkan olacağı değil, Kürt halkının birliğini bütün dünyaya gösterme seçimi olduğunu söyledi. Kürtlerin birlik olması halinde özgürlükleri için "şehit" vermelerine gerek kalmayacağını ifade eden Sarıyıldız, birlik oldukları takdirde hem tutsak arkadaşlarının hem de Abdullah Öcalan'ın da özgürleşeceğini belirtti.

CİZRE

Cizre'de seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren BDP Cizre Belediye Başkan Eş Başkan adayları Leyla İmret ve Kadir Kunur, esnafları ziyaret etti. İmret ve Kunur da, ilçe esnafına halk için şeffaf ve demokratik katılımcı bir belediyeciliği esas alacaklarını ifade etti.

KURTALAN

Siirt'in Kurtalan ilçesinde Veli aşireti BDP'ye katıldı. Saat Kulesi önünde bir araya gelen yüzlerce Veli aşireti mensubu, seçim bürosuna kadar yürüdü. Sık sık "Oylar namustur namus satılmaz", sloganları atıldı. Seçim bürosunda konuşan BDP Kurtalan İlçe Yöneticisi Hüseyin Karataş, bu katılımlar sisteme kadar büyük bir cevap olduğunu söyledi. Kürt halkının yeri ve evi BDP çatısı altında olduğunu belirten Karataş, "Artık herkesi bunu bilsin ki Kürt halkı kendi onuruna ve değerlerine sahip çıkıyor. Her geçen gün BDP'ye katılımlar çoğalıyor" dedi.

bdpye-katilim--(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.