Eren: "Narin'in bacağında et yok, sadece kemik vardı"

Eren: "Narin'in bacağında et yok, sadece kemik vardı"
 Özel Haber
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin cinayetinde yürütülen soruşturmaya dair bilgi kirliliğini gidermek için basın açıklaması yaptı. Eren, "Dosyanın karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, düzenlediği basın toplantısında Baroların asli görevlerinin hukukun üstünlüğünü sağlamak olduğunun altını çizdi. Davaya müşteki olarak katılmak için resmi başvuruda bulunduklarını açıklayan Eren, dosyanın gizliliğinin ihlal edildiğini söyledi. Soruşturmayla ilgili gizlilik kararını ve yayın yasağı kararını değerlendiren Nahit Eren, "Yayın yasağının kalkmasına biz de taraftardık. Ama ısrarlı bir şekilde belirli medya organları tarafından dosyanın gizliliğini ihlal edecek şekilde ifade tutanakları sayfa sayfa paylaşıldı. Kabul etmediğimizi ve itirazımızı dile getirdik. Narin için adalet diyorsak bu ifade tutanaklarının paylaşımı bizi faillerden uzaklaştırır. Failleri, şüphelileri ifadeleri açısından hazırlıklı olarak bir şekilde ilgili kolluk ve soruşturma makamlarının önüne geleceğini söyledik. Ama bu ihlal, haber kanallarında günlerce bu ifade tutanakları paylaşıldı" dedi.

"Tanık beyanları ve ihbarlar yanılttı"

Soruşturma ve kolluk makamlarının aile bireyleriyle ilk teması 8 Eylülde abi Enes Güran'ın gözaltına alınmasıyla kurduklarının yanlışlığına değinen Nahit Eren, "Aile bireyleri ile ilgili ilk temas, ilk şüphe maalesef olaydan 8 gün sonra oldu. Daha önceki deney ve tecrübelerimizden bu ve benzeri vakalarda yakın aile bireylerinin, komşuların ya da çevresindeki insanların şüpheli olarak sanık konumuna gelip yargılandıklarını biliyoruz. Ancak nedense soruşturma makamları, kolluk kuvvetleri vakanın ilk ihbar edildiği andan itibaren bu yönlü bir şüphe ve olgu üzerine hareket etmediler. Tamamen onları da yanıltan, ihbar ve sözde tanık beyanlarıyla adeta bu soruşturmanın seyri açısından bize göre eksiklik ve ihmaldir. Bunu da soruşturma makamları ile kurduğumuz temasta bu yöne işaret ettiğimizi de belirtmek isterim. İlk defa basın önünde bunu paylaşma gereği duyuyorum" sözleriyle bu yanlışlığın altını çizdi.

"Narin 15.15-15.40 arasında gömülüyor"

Narin'in DNA örneklerinin amca Salim Güran'ın aracından çıkmasıyla tutuklandığına değinen Eren, "Narin'in bedeni Nehir kenarında bulunduktan sonra otopsi işlemlerinin yapıldığı sırada 23 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bir gün gözaltında kaldıktan sonra ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Nevzat gözaltına alındı. Nevzat'ın itirafçı algısı kamuoyuna yansıdı. Nevzat, Narin'in ölümü ile ilgili soruşturma makamlarına 17.40'da 18.00’da canlı görüldüğü kolluğun ve savcılığın yoğunlaştığı saatin doğru olmadığı tespit edildi. Yeniden farklı görüntülere ulaşıldı. Kırmızı araç tespit edildi, 15.15'de görülen Narin’in 15.40'da Narin’i götürüp saklamak üzere hareket ettiğini görüyoruz. O 30 dakika içerisinde Narin bir torbaya konuyor ve dere yatağına saklanıyor" dedi.

‘Narinin Bacağında et yok, sadece kemik vardı’

Avukat Nahit Eren, Narin'in çuvala konulmasıyla ve çuvaldayken bacağının kopuk olmasıyla ilgili de konuştu. İtirafçı ve iştirakçi olan Nevzat'ın ifadelerinin tamamının yayınlanmış olmasını eleştiren Eren, "Narin'i torbaya koyarken Narin'in çantasındaki ipi koparıp torbayı bağlamaya çalıştığını, bacağının dışarıda kaldığını ifade ediyor. O bacak kopmuştu. Savcı tutanağına baktığımız zaman kopan kemik parçalarının üzerinde hiçbir et parçasının olmadığını sizlere açıklamak istiyorum. O bacağın kopma sebebi de raporda gelecek. Nevzat'ın ifadesinde de kemik parçaları üzerinde et parçalarının bulunmadığını ifade etti. Torba içerisinde beden tamamen deforme olmuş ama o kemik üzerinde hiçbir et parçası yok" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.