Engin Polat tahliyesi ardından Dilan Polat'tan tahliye hikayesi ‘Alo Engin’

Engin Polat tahliyesi ardından Dilan Polat'tan tahliye hikayesi ‘Alo Engin’
Dilan Polat, Engin Polat ve diğer sanıklar için verilen tahliye kararının ardından sosyal medyada ilk paylaşımını yaptı. Instagram hesabında, tahliye kararını “Enerci” şarkısının sözleri ve “Alo Engin” ifadesiyle kutladı

Tahliye Kararı ve Davanın Ayrıntıları

TİGRİS HABER - Kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, uzun süredir devam eden davada tahliye edildi. Davada, sanıklar hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Mahkeme, Engin Polat ve diğer 3 sanık için tahliye kararı verdi.

Dilan Polat'ın Sosyal Medya Paylaşımı

Tahliye kararının ardından, Dilan Polat Instagram üzerinden sevinç çığlıkları atarak ve “Enerci” şarkısını söyleyerek ilk paylaşımını yaptı. Polat’ın sosyal medya paylaşımı, büyük bir ilgi gördü ve hayranları tarafından beğenildi.

Sıla Doğu’dan Mutluluk Çığlığı

Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu, tahliye kararını büyük bir coşkuyla kutladı. Aracının sunroofundan çıkarak video çeken Sıla Doğu, “Tahliye” diye bağırarak, “İnanılmaz derecede mutluyum, tarifi yok. Türk adaletine sonsuz teşekkürler. Mutluluktan uçuyoruz” dedi.

Savcı Mütalaası ve Tahliye Kararı

Davanın dünkü duruşmasında Cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluklarının devamını talep etmişti. Ancak mahkeme, tahliye kararını vererek sanıkların özgürlüğüne kavuşmasına karar verdi.

Davanın Geçmişi ve Soruşturma Detayları

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023’te düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklandı ve 27 şirkete kayyum atanmıştı. Ayrıca, 14 Haziran’da yapılan aylık tutukluluk incelemesinde bazı sanıkların adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyelerine karar verilmişti.

İddianamenin İçeriği

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yasa dışı yollarla edinilen paraların “soğuk cüzdan yöntemiyle” aklandığı, bu süreçte bazı gerçek ticari faaliyetlerin kullanıldığı belirtiliyor. İddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlerin mal varlıklarının kamuya geçirilmesi talep ediliyor. Dilan ve Engin Polat’ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Tahliye Sonrası Gelişmeler

Tahliye kararının ardından, Dilan Polat’ın sosyal medya paylaşımı, hem adliyede yaşanan sevinci hem de ailenin yaşadığı mutluluğu yansıttı. Polat ailesinin tahliye kararıyla ilgili gelişmeleri ve sosyal medyadaki paylaşımları takipçiler tarafından ilgiyle izleniyor.

Kaynak:Sözcü - Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.