Emeklilik Başvurusu İçin 2024 Sonunu Beklemeniz Tavsiye Ediliyor

Emeklilik Başvurusu İçin 2024 Sonunu Beklemeniz Tavsiye Ediliyor
SGK Uzmanı Ersin Konar, 2024 yılında emeklilik dilekçesi vereceklerin, olası maaş artışlarından faydalanmak için başvurularını yılın son ayında yapmalarını önerdi.

TİGRİS HABER - 2024 yılında emeklilik dilekçesi vermeyi düşünenler, yılın son ayını beklemeleri konusunda uyarıldı. SGK Uzmanı Ersin Konar, 2024 yılında emeklilik başvurusu yapanların, 2025 yılında başvuru yapanlara göre yüzde 30 oranında daha yüksek maaş alabileceklerine dair söylentiler bulunduğunu belirtti. Ancak, bu konuda resmi bir çalışma olmadığını vurgulayan Konar, eğer böyle bir çalışma başlatılırsa, 2025 yılında emekli olacak vatandaşların 2024 yılının Aralık ayında emeklilik dilekçesi vermelerini önerdi.

Emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki güncelleme katsayısı, ömür boyu alınacak emekli maaşını etkiliyor. Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisinin gerçekleşmesi durumunda, 2024 yılında emeklilik dilekçesi verenlerin, 2025 yılında başvuru yapanlara oranla yüzde 30 daha yüksek maaş alacağı gündeme geldi. Ancak Konar, bunun gerçekleşebilmesi için 2025 yılında emekli aylık bağlama oranlarının yüzde 30 oranında düşmesi gerektiğini ve bunun mümkün görünmediğini ifade etti.

Emeklilik Başvurusu İçin Öneriler

Konar, bu uygulamanın gerçekleşmesi için çeşitli şartların yerine getirilmesi gerektiğini ve bu şartların zor olduğunu belirtti. Türkiye gündeminde 2024 yılında emekli olmanın 2025 yılında emekli olmaktan yüzde 30 daha avantajlı olacağına dair söylentiler olduğunu söyleyen Konar, emeklilik başvurusunu 2024 yılının son ayına kadar beklemenin mantıklı olacağını vurguladı. Şu anda asgari ücretten emekli olanların aylık bağlama oranlarının yüzde 48 civarında olduğunu belirten Konar, yüksek prim yatıran veya 657 memurlarının primlerinin tavandan yatması durumunda aylık bağlama oranlarının yüzde 40’lara kadar düşebileceğini ifade etti. Ancak, bu oranların düşeceği yönünde kesin bir bilgi bulunmadığını ve bu nedenle vatandaşların 2024 yılının Aralık ayında başvuru yapmalarının daha avantajlı olabileceğini söyledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.