Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Verilecek Mi?

Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Verilecek Mi?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği, sosyal medya ve haberlerde sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - Karakaş, emeklilere her yıl 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için yeni bir kanun çıkarılması gerektiğini vurguladı. Geçen yıl toplamda 15 milyon 120 bin emeklinin bu ikramiyeden yararlandığını belirten Karakaş, ödemelerin Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak yalnızca tek seferlik yapıldığını ifade etti.

Yasal Düzenlemeler Gerekiyor

Bu yıl 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için henüz bir kanun teklifi hazırlanmadığına dikkat çeken Karakaş, Cumhurbaşkanlığı tarafından da bu konuda bir talimat verilmediğini belirtti. Ekonomi yönetiminin, mevcut enflasyonla mücadele programının aksamaması adına bu tür ödemelere sıcak bakmadığı da ifade ediliyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla geçen yılki ikramiyenin devam ettirilmesi gerektiğini savundu. Tokgöz, "Geçen yılki 5 bin liralık ödeme, birçok emeklinin kışa hazırlığını yapmasına yardımcı oldu. Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi'nin her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama, emeklilerimizin bayram coşkusunu artıracak ve onlara önemli bir destek sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, 29 Ekim İkramiyesi ile ilgili gelişmelerin takip edilmesi önem taşıyor. Emekliler, Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak olası ödemelerle ilgili umutlarını koruyor.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.