Elçi için Cizre’de anma

Elçi için Cizre’de anma
Elçi için Cizre’de anma

 

Sur’da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi bu hafta memleketi Cizre’de anıldı. Şırnak Baro Başkanı Nuşerivan Elçi, "Geç gelen adaletin adalet olmadığının bilinciyle Elçi'nin katilinin bir an önce bulunması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde açıklama yaparken kameralar önünde öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi için haftanın her Cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan açıklamanın 38'incisi memleketi Cizre’de adliye binası önünde gerçekleştirildi. Diyarbakır ve Şırnak barosundan avukatlar, Elçi'nin ağabeyi Ahmet Elçi ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada, üzerinde Kürtçe ve Türkçe olarak "Seni unutmayacağız" yazılı pankart ve dövizler açıldı. Anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen, her hafta gerçekleştirdikleri açıklamayı bu kez Elçi'nin memleketinde yapma kararı aldıklarını belirtti.

Etkin soruşturma yürütülmedi

Özmen'in ardından konuşan Şırnak Baro Başkanı Nuşerivan Elçi, bugün görülen Nihat Kazanhan'ın duruşmasını Elçi'nin yokluğunda gerçekleştirdiklerini belirterek, hak ihlallerinin her daim karşısında bulunan Elçi'yi rahmetle ve özlemle andıklarını söyledi. Elçi'nin 9 aydır katledilmesine rağmen savcılık soruşturmasında etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini vurgulayan Elçi, "Bu durum Türkiye hukuku ve toplum vicdanı açısından önemli bir eksikliktir. Kendisi önemli bir hukukçu ve insan hakları savunucusuydu. Bizler hukukçu ve bölge baroları olarak bu soruşturmanın bir nihayete ermesi için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

'Katilleri er ya da geç açığa çıkaracağız'

Elçi'nin organize bir kumpasla katledildiğine inandıklarını belirten Elçi, "Bu durum sadece yargının kararıyla ortaya çıkarılacak kararlar değildir. Siyasetçilerin de, idarecilerin de, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda destek vermesini bekliyoruz. Bu tür dosyanın açığa çıkması gerçektende ülke koşullarında zordur. Bizlerde bu zorluklara rağmen Elçi'nin katili ya da katillerinin açığa çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Elçi'nin katillerini er ya da geç açığa çıkaracağız. Geç gelen adaletin adalet olmadığının bilinciyle, Elçi'nin katilinin bir an önce bulunması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Anma etkinliği 2 dakikalık oturma eyleminin yapılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.