Eğilli Kadınlar ve Gençler İçin Güneydoğu Lezzetleri Projesi

Eğilli Kadınlar ve Gençler İçin Güneydoğu Lezzetleri Projesi
Diyarbakır Eğil’de, SEECO Projesi kapsamında “Eğilli Kadınların ve Gençlerinin Gastronomi Yolculuğu ile Güneydoğu Lezzetleri Projesi” hayata geçiriliyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) çerçevesinde önemli bir adım atıldı. Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Eğil Kaymakamlığı arasında imzalanan Alt Hibe Anlaşması ile “Eğilli Kadınların ve Gençlerinin Gastronomi Yolculuğu ile Güneydoğu Lezzetleri Projesi” başlatılıyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Dünya Bankası ortaklığında yürütülen bu proje, bölgedeki kadınların ve gençlerin ekonomik kalkınmasını hedefliyor.

egil-2.jpg

60 KİŞİYE 6 AY BOYUNCA AŞÇILIK EĞİTİMİ VERİLECEK

Proje kapsamında, Eğil ilçesinde sosyal girişimcilik merkezleri kurulacak, atıl durumdaki alanlar yenilenerek yöresel yemek üretimi, eğitim ve pazarlama faaliyetlerinin yapılabileceği modern bir merkeze dönüştürülecek. Bu merkezde 60 kişiye altı ay süresince aşçılık eğitimi verilecek. Proje, katılımcıların kendi işletmelerini kurmaları için destek olurken, bölgede iş birliği kültürünün yaygınlaşmasına da katkıda bulunacak.

egil.jpg

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, bu projenin kadınlar ve gençler için sosyal ve ekonomik gelişimi destekleyeceğini vurgulayarak, yerel lezzetlerin tanıtımıyla bölgenin kalkınmasına önemli bir katkı sunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.