Ebeveynler Dikkat: Yeni Doğanlarda Sepsis Riski 10 Kat Arttı!

Ebeveynler Dikkat: Yeni Doğanlarda Sepsis Riski 10 Kat Arttı!
Yeni doğan bebeklerin yaygın hastalıklara karşı önceki tahminlerden tam on kat daha fazla risk altında olduğu ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Cambridge Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi Hastaneleri NHS Foundation Trust'tan bir ekip tarafından yapılan araştırmaya göre, her 200 yeni doğan bebekten biri Grup B Streptokok (GBS) kaynaklı sepsis nedeniyle yeni doğan ünitelerine kabul ediliyor.

Risk Tahminleri Yükseldi:

Uzmanlar, bu rakamın önceki tahminlerden yaklaşık on kat daha yüksek olduğunu belirtti. GBS bakterisi, normalde vajina veya rektumda bulunur ve genellikle zararsızdır. Ancak hamile kadınlar doğum sırasında bu bakteriyi bebeklerine geçirebilirlerse, bebeklerde sepsis veya menenjit gibi ciddi komplikasyonlar gelişebilir.

Araştırmanın Detayları:

Araştırmacılar, bulgularını GBS'in doğumdan önce kadınların yaklaşık %5'inin plasentasında bulunduğunu gösteren önceki çalışmaların verilerinin yeniden analizine dayandırdı. Çalışmaya 436 bebek dahil edildi ve ekip bulgularını 925 gebelikten oluşan ikinci bir grupta doğruladı.

Yıkıcı Etkiler:

Grup B Strep Destek yardım kuruluşunun genel müdürü Jane Plumb, "Bu önemli çalışma, grup B Strep'in yeni doğan bebekler üzerindeki yıkıcı etkisinin boyutunu ve bu enfeksiyonların sayısını doğru bir şekilde ölçmenin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor," dedi. "Bu araştırma, önlenebilir enfeksiyonların sayısının önceki tahminlerden on kat daha fazla olabileceğini ve her birinin bebekler ve aileleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini öne sürüyor."

Önleme Stratejilerinin Önemi:

Plumb, enfeksiyonların gerçek sayısını anlamadan uygun önleme stratejilerini uygulamanın ve bunların ne kadar etkili olduğunu ölçmenin zor olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.