VİDEO - Düğünlerin klasik şarkısı haline geldi: "Amedspor şampiyon, Bursaspor kümeye"

VİDEO - Düğünlerin klasik şarkısı haline geldi: "Amedspor şampiyon, Bursaspor kümeye"
Diyarbakır ve Bursa futbol takımları arasında yaşanan gerginlik, şarkılı sataşmalara kadar vardı. Bir düğünde çekilen videoda sanatçı, "Şampiyon şampiyon Amedspor şampiyon ve kümeye Bursaspor kümeye" sözleri, düğüne katılan davetlileri kendinden geçirdi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Süper Lig'de Diyarbakırspor-Bursaspor maçı ile yaşanan her iki kent arasındaki gerginlik, Diyarbakirspor ve Amedspor ile devam etti. Öyle ki her iki kent arasında yaşananlar, şarkılarla karşılıklı sataşmaya kadar vardı.

Avrupa, Diyarbakır ve bölgede yapılan düğünlerin birçoğunda, "Şampiyon şampiyon Amedspor şampiyon ve kümeye kümeye Bursaspor kümeye" sözleriyle düğünlere katılanlar adeta kendinden geçiyor. Son olarak, sosyal medyada dolaşan ve nerede, hangi tarihte çekildiği belirlenemeyen bir videoda, büyük bir salondaki düğünde sanatçı, "Şampiyon şampiyon Amedspor şampiyon ve kümeye kümeye Bursaspor kümeye" sözleri üzerine davetliler kendinden geçiyor. Şarkıya eşlik eden davetliler, halay çekerken, bazı konuklar ise bu anı cep telefonu ile çektikleri video ile sosyal medyada paylaştı.

halay-bursaspor-kumeye2.jpg

2010 yılında, oynanan Turkcell Süper Ligi 24. haftasında Diyarbakırspor'un Bursaspor'u konuk ettiği tansiyonu yüksek maç, 17'inci dakikada yaşanan olaylar nedeniyle yarım kaldı. Diyarbakırspor'un Bursaspor'la kendi evinde oynadığı bu maçta çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçı sonraki hafta görüşen PFDK Diyarbakırspor Kulübüne 3 maçı tarafsız sahada ve seyircisiz oynama ile 40 bin lira para cezası vermişti.

halay-bursaspor-kumeye3.jpg

Daha sonraki yıllarda Bursaspor, Diyarbakır takımlarına karşı özellikle Bursa'da oynanan maçlarda siyasi mesajlar verilirken, yeşil kırmızılı taraftarlar ile kulüp yöneticilerine yönelik fiziki saldırılarda bulunulmuştu. Devam eden süreçte sportif anlamda başarısızlıklar yaşayan Bursaspor, geçtiğimiz sezon, 3'üncü lige düştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum