DTK ve Mezopotamya Ekoloji hareketi Lice'ye gitti

DTK ve Mezopotamya Ekoloji hareketi Lice'ye gitti
DTK Ekoloji Komisyonu ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi yaptıkları ortak açıklamada, Licê'de yaşanan orman yangınlarının yarattığı tahribatları yerinde incelemek üzere ilçeye hareket etti.

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Komisyonu ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Licê'de askeri operasyonlar sonucu yaşanan orman yangınlarının oluşturduğu tahribatı yerinde görmek ve raporlamak için ilçeye doğru yola çıktı. İlçeye gitmeden önce DTK binası önünde kısa bir açıklama yapan heyet, yaşanan tahribatı ve doğa katliamını raporlaştırıp ve yaşananları yerinde görmek istediklerini belirtti. Heyet adına açıklamayı yapan Mezopotamya Ekoloji Hareketi Aktivisti Güner Yalnıç, bugün yapılan planlamanın Antep, Urfa, Mardin, Van, Amed ve Batman'dan gelecek olan ekoloji aktivistlerinin ve hareketlerinin katılımları ile beraber gerçekleştireceklerini söyledi.

Geçen yılda tam bu zamanlarda Kürdistan'ın birçok noktasında orman yangınlarının çıktığını hatırlatan Yalnıç, "Yangından sonra oluşan bütün tahribatı, Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 30 kurum ile raporlaştırdık. Bunun tüm Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaştık. 24 ve 26 Temmuz da planlamanın ikinci ayağı olarak tekrar Kürdistan'ın diğer alanlarında gerçekleşmiş olan yangınların oluşturduğu tahribatları rapor haline getireceğiz" diye konuştu. (DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.