Diyarbakırspor’da 100 milyonluk borç tartışması!

Diyarbakırspor’da 100 milyonluk borç tartışması!
Amatör kümede bulunan Diyarbakırspor 10 Eylül tarihinde kongre gerçekleştirdi. Yeni bir yönetim ve başkan seçildi. Amatör kulüplerin yasal olarak borçlandırılması söz konusu olmamasına rağmen, Kongrede, eski yönetimin 100 milyon TL’lik borcu ibra edildi.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Kongre sonrası borç ile ilgili yoğun tartışmalar sosyal medyada adeta güç savaşına dönüştü. Amatör bir kulübün yasal olarak borçlandırılmasının mümkün olmadığı konusu üzerinde yoğun tartışmalar ve suçlamalar yapılırken, Diyarbakırspor Onursal Başkanı Hacı İhsan Aydın, kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

Aydın, 100 milyonluk harcamayı tamamen kendi kaynakları ile yaptıklarını, dışarıdan tek kuruş destek almadıklarını, borçlandırmanın kağıt üzerinde ve şeklen olduğunu, bu rakamdan feragat edeceklerini ifade etti.

Onursal Başkan Hacı İhsan Aydın, şöyle dedi;

“Hiç bir kurum, kuruluş veya sponsordan 1 TL dahi yardım almadık. Yaklaşık 100 milyon TL’lik harcamayı kendi kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Bu harcamalarla ilgili her platformda belirttiğimiz gibi, alacaklarımızdan feragat edeceğimizi bir kez daha tüm samimiyetimizle duyuruyoruz.”

Seçilen yeni yönetimin, 4 yıllık görev süresi için teşekkür dahi etmediğine üzüldüklerini söyleyen Aydın, şu ifadeleri kullandı;

“Gereksiz tartışmalara nokta koymak istiyorum. Böyle bir paranın geri alınmayacağını bizde biliyoruz. Kim, nasıl ödeyecek. Bu rakamdan zaten feragat edeceğiz.

Diyarbakırspor'un önünü açmak adına, eski başkanların ve yöneticilerin bizim gibi alacaklarından fedakârlık yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir kampanyaya dönüşmeli ve herkes kulübün geleceği için elini taşın altına koymalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.