Diyarbakırlı Prof.Dr. Vedat Göral'ın sağlıklı ve uzun yaşamla ilgili ilk kitabı çıktı

Diyarbakırlı Prof.Dr. Vedat Göral'ın sağlıklı ve uzun yaşamla ilgili ilk kitabı çıktı
Diyarbakırlı İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral'ın yılların tecrübesine dayalı bilgilerinden oluşan "Ömrü uzatan alışkanlıklar.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral'ın yılların tecrübesine dayalı bilgilerinden oluşan "Ömrü uzatan alışkanlıklar..

Mutlu Bağırsaklarla huzurlu ve sağlıklı bir yaşam " isimli kitabı Destek yayınlarından çıktı. Sağlıklı bir yaşamın bilinçli seçimlerle başladığına dikkat çekilen kitapta sağlıklı uzun yaşamanın sırları veriliyor.

prof-vedat-goral-omru-uzatan-kitaplar-4.jpegÜNİVERSİTE BİRİNCİSİ

Prof.Dr. Vedat Göral, Diyarbakır'ın tarihi merkez Sur ilçesi doğumlu. Sur'un meşhur Alipaşa mahallesinde doğmuş eski adıyla Kavasısağır yeni adıyla Savaş Mahallesinin sokaklarında kentin kadim kültürü, örf ve adetleriyle büyümüş biri. Ailesi de kentte hayli tanınıyor. Mesela İç Hastalıklarında nam salmış olan ve ismi kentte bir caddeye verilen Prof.Dr. SıtkiGöral, Prof.Dr.Vedat Göral'ın amcası. Göral, 1981 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitirmiş, İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji alanında Japonya, İngiltere ve Almanya'da Dünya'da tanınmış profesörlerle çalışmış, uzmanlık alanıyla ilgili Amerika ve daha birçok ülkede düzenlenen kongrelere katılmış ve sürekli kendini geliştirmiş biri. Biyografisi hayli zengin. Burada yazmaya kalksak sayfalar tutar.

Prof.Dr. Göral, uzun yıllar memleketinde mezun olduğu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji bölümünde hemşerilerinin yanı sıra bölgeden ve Ortadoğu’daki bir çok ülkeden gelen hastalara da şifa dağıttı.

prof-vedat-goral-omru-uzatan-kitaplar-2.jpeg

Halen de Türkiye'nin birçok ilinin yanısıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden birçok hasta şifa bulmak için İstanbul Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde görev yapan Prof.Dr Vedat Göral'in kapısını çalıyor.

Mesleğine olan sevgisi, tecrübesi, hassaslığı ve alçak gönüllüğüyle tanınan Prof. Dr. Vedat Göral'in yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış 270'ye yakın makale ve 300'ün üstünde Türkçe ve İngilizce bildirileri mevcut.

Yurtdışında bir çok İngilizce konferanslar veren, Prof.Dr. Vedat Göral'ın Tıp'taki ilgi alanları arasında ise ilk etapta üst GİS endoskopisi, Kolonoskopi, ERCP, Kromoendoskopi, Mide balon uygulaması, Darlıklarda stent uygulama, Botok uygulaması, kolanjioskopi, pankreas kanalı endoskopisi (pankreatikoskopi) yer alıyor. Yani bütün yaşamını mesleğine adamış biri.

İşte mesleğiyle ilgili bu kadar geniş donanıma sahip Vedat hoca'nın çok ses getirecek ilk kitabı çıktı. Kitabın içeriği tabiî ki sağlıkla ilgili. Ama öyle yoğun tıbbi terimlerle doldurulmuş bir kitap değil. Okunduğunda hemen herkesin anlayacağı türden. Kitabın ismi de dikkat çekici. İsmi "Ömrü uzatan alışkanlıklar". Kitabın kapaktaki isminin hemen altında ise "Mutlu Bağırsaklarla huzurlu ve sağlıklı bir yaşam" eklentisi de var. Kitap Destek yayınlarından çıkmış.

prof-vedat-goral-omru-uzatan-kitaplar-3.jpeg

GÖRAL, "BİLGİ, BİRİKİMİM BU KİTAPTA"

Kitabıyla ilgili Tigris Haber'e konuşan Prof.Dr. Vedat Göral, Tıp alanında yıllardır edindiği tercübeyi bu kitapta topladığını dile getiriyor. Prof.Dr.Göral,

"En büyük servetimiz olan sağlığımızı korumak için bir sürü bilgi birikim oluştu bizlerde. Yıllarca Japonya, İngiltere, Almanya'da çalıştım. Amerika'da kongrelere katıldım en büyük hocaları dinledim. Dolayısıyla yaptığım araştırmalar, edindiğim bilgiler, tecrübeler, bilgi birikimimi bir kitap haline getirmeyi düşündüm. İnsanlarımıza nasıl sağlıklı olabiliriz, sağlığımızı koruyabiliriz diye gerekli bilgileri bu kitapta aktardım" dedi.

"TÜRKİYE'DE OBEZİTE ARTIYOR"

Türkiye'de obezitenin giderek arttığına dikkati çeken Prof.Dr.Göral, "Ekmek çok tüketiyoruz. Şekerli, hamurlu ürünler çok tüketiyoruz. Akşam yemeğini hayatımızdan çıkarmamız lazım. Yürüyüş yapmamız lazım. Mümkün olduğu kadar sigara ve alkol kullanmayalım. Eğer ailemizde genetik bir hastalık varsa da belirli yaş ve dönemlerde tarama testlerinin yapılması lazım." önerisinde bulunuyor.

BAĞIRSAKLARA DİKKAT

Bağırsakların son derece önemli organlar olduğuna dikkati çeken Prof.Dr Vedat Göral, "Bağırsaklara ikinci beyin diyorlar. Bağırsaklarımız sağlıklı olursa beynimizde sağlıklı olur. Eğer biz mutluysak bağırsağımızda mutlu olur. Bağırsak normalse ruh ve beden sağlığımızda normal olur. Hatta bağırsaklar normalse cilt sağlığı da normal olabiliyor. Dolayısıyla rastgele antibiyotik, ağrı kesici kullanılmaması gerekiyor. Çünkü bunlar bağırsak hastalıklarına yol açabilir.

"HEDEF 80 YAŞ"

Sağlığımızı korumanın kendi elimizde olduğunu ve ömrümüzü de uzatacağına vurgu yapan Prof.Dr. Göral, "Nasıl ki, bir arabayı düzgün kullanırsak 30 sene devam ederse, sağlığımıza dikkat edersek hedef 80 yaşını devirmek. Cahit Sıtkı Tarancı 'yaş 35 yolun yarısı eder' demiş ama bence yolun yarısı 80'i devirmek. Herkese sağlıklı günler diliyorum" diyor.

prof-vedat-goral-omru-uzatan-kitaplar-5.jpeg

SAĞLIKLI UZUN BİR ÖMÜR BİLİNÇLİ SEÇİMLE BAŞLAR

Destek Yayınlarının tanıtım bülteninde ise Kitabın içeriğiyle ilgili dikkat çeken bilgiler yer alıyor. Sağlıklı bir yaşamın bilinçli seçimlerle başladığı kaydedilen tanıtım bülteninde şunlar yer alıyor:

"Sağlık, sahip olduğumuz en büyük servettir ve onu korumak bizim elimizdedir.Hangi çay, hangi süt, hangi kahve?, Gençliğin sırrı glutatyon mu?, Mide, bağırsak ve karaciğer hastalıkları nasıl başlar?, Gençlerde kolon kanseri neden sık görülmeye başladı?, Sağlıklı beslenme aslında nedir?, Kefir, prebiyotik, probiyotik ve postbiyotik ne kadar faydalı?, Obezite nasıl en önemli sağlık sorunu haline geldi?, Ameliyatsız zayıflama mümkün mü?Midebotoksu mu, mide balonu mu?, Yanlış diyet uygulamalarının önüne nasıl geçeriz?, Sağlıklı, uzun yaşam sırları nelerdir?

İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji alanındaki geniş tecrübesiyle Prof. Dr. Vedat Göral, sağlığın korunması için farkındalık yaratmayı hedefliyor. Uzun ve sağlıklı bir ömür için şimdi adım atmanın tam zamanı!"

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA RAFLARDA

Halen İstanbul Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde görev yapan Prof.Dr.VedatGöral'ın "Ömrü uzatan alışkanlıklar.. Mutlu Bağırsaklarla huzurlu ve sağlıklı bir yaşam " isimli kitabının satışına internet sitelerinde başlandı. Kitabın dağıtımı ise önümüzdeki hafta başından itibaren yapılacak ve raflardaki yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum