Diyarbakırlı öğrenciler Prag’da

Diyarbakırlı öğrenciler Prag’da
Diyarbakırlı öğrenciler, ERASMUS+ Mesleki Eğitim Programı kapsamında Çekya'nın başkenti Prag’da güneş enerjisi sistemleri üzerine staj yaparak önemli tecrübeler kazandı.

Sait Bayram - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’dan Çekya’nın başkenti Prag’a uzanan staj yolculuğu, Bağlar İBB KİPTAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri için başarılı bir deneyimle sonuçlandı. ERASMUS+ Mesleki Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen “Avrupa’da Güneş Enerji Sistemleri (GES) Stajımız” adlı proje, 19 Mayıs - 08 Haziran 2024 tarihleri arasında Prag’da yapıldı.

12 KİŞİLİK ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN GRUBU PRAG’DA

Proje kapsamında, 10 elektrik-elektronik teknolojisi öğrencisi ve 2 öğretmenden oluşan toplam 12 kişilik bir grup, güneş enerji sistemleriyle ilgili kapsamlı bir eğitim aldı. Staj süresince, katılımcılar hem teknik bilgi ve becerilerini geliştirdi hem de Prag’ın kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

BİLGİ VE TECRÜBELERİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞACAK

Proje hakkında bilgi veren Bağlar İBB KİPTAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-elektronik öğretmeni Seher Yardımcı, edindiği bilgi ve tecrübeleri okulda öğrencilerle paylaşacağını belirtti. Öğrencilerden İbrahim Nardanoğlu, “Prag’ta 3 hafta kaldık ve haftanın 5 günü staja gittik. Diğer günlerde de kültürel gezilere katıldık. Bu projeye katıldığımız için çok mutluyuz. Güneş enerjileriyle ilgili sertifikalar aldık ve bu bilgileri Diyarbakır’da uygulamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

prag-tigris.jpeg

BÜYÜKELCİ EGEMEN BAĞIŞ’I ZİYARET ETTİLER

Proje kapsamında, Türkiye’yi temsil eden Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da ziyaret edildi. Bağış’a, tarihi Diyarbakır surlarının nakşedildiği bakır bir tepsi takdim edildi ve öğrencilerle sohbet edildi.

prag-tigris-jp.jpeg

“EŞSİZ DENEYİMLER KAZANDIK”

Bağlar İBB KİPTAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Dilber Ekinci, “Okulumuz öğretmeni Merve Alakuş’un yazdığı proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip Avrupa Birliği tarafından finanse edildi. Prag’da hem tarihi ve kültürel hem de güneş enerjisi sistemleriyle ilgili eşsiz deneyimler kazandık. Bu fırsatı bize sunduğu için Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği’ne teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Prag’a giden öğrenciler, elde ettikleri bilgilerle geri dönerek, bu deneyimlerin diğer öğrencilerle paylaşılması için çalışmalara başladılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum