Diyarbakırlı kahveci esnafının zamlı tarife tereddüdü; ‘Müşteri kaybına yol açıyor’

Diyarbakırlı kahveci esnafının zamlı tarife tereddüdü;  ‘Müşteri kaybına yol açıyor’
Geçtiğimiz hafta için DESOB’a bağla Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası Başkanlığı’nca, alınan yeni tarife ile 7 TL’lik bir bardak çay fiyatının 17 TL’ye yükselmesi kahveci esnafını kara kara düşündürmeye başladı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da çay fiyatları geçen hafta Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası tarafından açıklanan yeni tarifeyle 7 TL’den 17 TL’ye yükseldi. Bu ani zam, kahveci esnafının endişelerini artırırken, müşteri kaybına yol açacağından korkuyorlar.

FİYATI UYGULAMAKTA TEREDDÜT!

Kahveci esnafı, zammın maliyet artışlarıyla ilişkili olduğunu belirtiyor. Ancak birçok esnaf, bu fiyat artışını uygulamakta tereddüt ediyor. Koçero Tokdemir, “Müşterilerimiz bu fiyatları kabul etmeyecek. Gerekirse zamdan vazgeçeriz” derken, Tarık Ayyıldız da, “Çay içmek artık lüks haline geldi. İnsanlar bu fiyatlarla çay keyfi yapamaz” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLER TEPKİ GÖSTERİYOR

Müşteriler de fiyat artışına tepki gösteriyor. Mehmet Sarı, “Çay o kadar pahalı oldu ki, artık dışarıda çay içemem. Daha uygun fiyatlı yerler bulmalıyım” dedi. Mustafa Düşünmez de, “Bu fiyatlarla çay keyfi bitiyor. Esnafa da yazık, müşteri kaybı kaçınılmaz” diye konuştu.

Diyarbakır’daki Kahveci esnafı, zammı yeniden değerlendirmeyi düşünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.