Diyarbakır’lı iş insanları Cevdet Yılmaz’la görüştü

Diyarbakır’lı iş insanları Cevdet Yılmaz’la görüştü
Diyarbakırlı iş insanları heyeti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la İstanbul Dolmabahçe’de bir araya geldi. İş insanları Yılmaz’a kentin temel sorunlarını, çözüm önerilerini aktardı. 1,5 saat süren görüşmenin çok olumlu geçtiği öğrenildi.

Muhammed Esen

TİGRİS HABER - Dün saat 16.00’da Dolmabahçe sarayında gerçekleşen ve 1,5 saat gerçekleşen görüşmeye, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, iş insanları DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Şahismail Bedirhanoğlu, Şeyhmus Akbaş, Devrim Türk, Aziz Özkılıç katıldı.

Cevdet Yılmaz ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verenDESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, görüştükleri konuları ana başlıkları ile şöyle anlattı;

“Silvan baraj projesi, Esnafımızın finansa erişimi ve kamu bankalarındaki sorunları,Hızlı tren,otoyol,özellikle Bağlar ve Sur ilçelerimizdeki Eğitim ve derslik sorunları, Karacadağ OSB’nin altyapısı ve küçük sanayi sitelerinin desteklenmesi, Kentsel dönüşüm, Dicle üniversitesi hastanesinin yeniden yapımı ile 700 yatak kapasitesine alınması, ek şehir hastanesi vb sağlıktaki aksamalar, Sismik izolatörlü depreme dayanıklı yeni kamu binaları, KOSGEB desteklemeleri ve özellikle depremde yıkılan 2 bin 82 işyerinin telafisi başta olmak üzere kentimizin kalkınmasına ciddi anlamda katkı sağlayacak tüm konularda oldukça verimli bir görüşme sağladık.”

Ebedinoğlu, Cevdet Yılmaz’ın aktardıkları sorunları dikkatle dinlediğini, tek, tek not alarak ilgili bakanlıklarla anında görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

Kaynak:Muhammed ESEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.