Diyarbakırlı eczacılardan futbol turnuvası

Diyarbakırlı eczacılardan futbol turnuvası
Diyarbakır'da eczacılık camiasını bir araya getirecek anlamlı bir futbol turnuvası başladı.

ÖZEL Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eczane Teknisyenleri Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen ve "Berat Beran ve Deted Fair-Play" adlı dostluk futbol turnuvasında, 10 takım mücadele edecek. Turnuvanın ilk maçında, Musad FK ile Simay FK karşı karşıya geldi. Adıyaman depreminde ailesini kaybeden Simay Karalar'ın adını taşıyan Simay FK, karşılaşmayı 6-2 kazandı.

Turnuvanın açılışı öncesinde konuşan Diyarbakır Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Mehmet İhsan Sansar, organizasyonun eczacılık camiasını bir araya getirme ve kaynaştırma amacı taşıdığını söyledi. Sansar, bu tür turnuvayı her sene geleneksel hale getirilme arzusunda olduklarını vurguladı. Sansar ayrıca, il bazında yapılan bu turnuvada birinci olan takımın diğer bölge illerindeki eczacı teknisyenlerin takımlarına karşı bölge şampiyonluğu için mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Sansar, turnuvanın bir başka amacının da, camiayı iş stresinden bir nebze de olsa uzaklaştırmak ve karnaval havasında, sakatlık yaşanmadan bir şekilde tamamlamayı istediklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.