VİDEO - Diyarbakır’ın ve Türkiye'nin en büyük mahallesinin hali bu; Çöp ve moloz yığını oluştu

Türkiye'nin en büyük mahallesi olan merkez Bağlar İlçesi'ndeki Bağcılar Mahalle sakinleri, son günlerde artan çöp ve moloz yığınlarının temizlenmeme sine tepki gösterdi.

Sait BAYRAM'ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan ve 151 bin 459 nüfusu ile Türkiye'deki 4 il ve 804 ilçenin nüfusundan daha fazla olan Bağcılar Mahallesi'nde son günlerde artan çevre kirliliği tepkiye yol açtı.

baular-moloz-cop-1.jpeg

Bağcılar Mahallesi Ahmet Kaya ve Hashavar Caddesi üzerindeki boş arazilere gelişi güzel atılan çöp ve moloz yığınların artması, dikkat çekmeye başladı. Belediyelerin yetersiz temizlik yapmaması nedeniyle arazilerde oluşan çöp ve moloz yığınları, çevre kirliliğine neden olurken, etrafına da kötü kokular yayıyor. Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu durumun devam etmesi, vatandaşın da tepkisine yol açıyor.

baular-moloz-cop-2.jpeg

Uzun zamandan beri çöplerin boş arazide bulunduğunu belirten semt sakinleri, moloz ve çöp yığınlarının toplanmamasına anlam veremediklerini söyledi. Kayyım belediyelerinin temizliğe önem vermediğinden yakının mahalleli, kaldırımlarda ve boş arazilerde gelişi güzel atılan çöplerin yığın haline gelmesinden oldukça şikayetçi olduklarını aktardı. Semt sakinleri; DEM Partili adayların mazbatalarını aldıktan sonra ilk işlerinin kötü görüntü ve kokuya neden olan bu çöp yığınlarının temizliğini yapma önerisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.