Diyarbakır’ın tarihi PTT binasına sahip çıktılar, "Karar, Diyarbakır halkına ihanettir"

Diyarbakır’ın tarihi PTT binasına sahip çıktılar, "Karar, Diyarbakır halkına ihanettir"
KESK'e bağlı Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır merkez Sur İlçesi’ndeki 184 yıllık tarihi PTT Şubesi binasının kafe ve restorant için kiraya verildiği iddiaları üzerine, şube önünde kitlesel bir açıklama yaparak binaya sahip çıktı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, tarihi PTT Balıkçılarbaşı Şubesi'nin kafe yapılması iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Şube binasının önünde yapılan açıklamayı okuyan Şube Başkanı Mehmet Uluğ, Hem PTT için, hem de Diyarbakır halkı için tarihi öneme sahip, bu yapının birilerine rant sağlama adına kafeterya veya restoran yapılmasının PTT'nin tarihine ve Diyarbakır halkına ihanet olduğunu söyledi.

"PTT'nin tarihine ve Diyarbakır halkına ihanettir"

Sur İlçesi Balıkçılarbaşı Semti, Yenikapı Sokaktaki PTT Şube binasının önünde gelen Haber-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Uluğ ve beraberindekiler, burada basın açıklaması yaptı. UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne eklenen yapılardan biri olduğunu hatırlatan Uluğ, Balıkçılarbaşı PTT binasının, PTT Genel Müdürlüğü tarafından çok gizli şekilde yürütülen bir çalışma ile birilerine peşkeş çekilmek istendiğini söyledi.

tarihi-ptt-binasina-sahip-ciktilar1.jpg

Uluğ, "Çok kısa zamanda yeni yerine taşınmasından sonra bu tarihi binanın, birilerine rant sağlama adına kiraya verileceği ile ilgili duyumlar sendikamıza ulaşmıştır. Hatta öyle ki ne kadara kiraya verileceği ile ilgili bir bilirkişi görevlendirilmiş ve kira miktarı da bilirkişinin vermiş olduğu bilgilere göre belirlenmiştir. Hem PTT için, hem de Diyarbakır halkı için tarihi öneme sahip, bu yapının birilerine rant sağlama adına kafeterya veya restoran yapılması PTT’nin tarihine ve Diyarbakır halkına ihanettir" diye konuştu.

tarihi-ptt-binasina-sahip-ciktilar2.jpg

PTT Genel Müdürlüğü’ne de seslenen Uluğ, iddiaların doğru olup olmadığını sorarak, "Habersen olarak buradan PTT Genel Müdürlüğü’ne soruyoruz. UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Balıkçılarbaşı PTT binası ile ilgili iddialar doğru mudur? Eğer doğru ise bu kararı kim verdi? Bu kararın altında kimlerin imzası var? Kimlere rant sağlama peşine düştünüz? Bu kararı alırken hiç vicdan muhasebesi yaptınız mı? PTT’de o kadar sorun varken ve bu sorunlar gün geçtikçe içinden çıkılamaz bir hal alıyorken bunlara çözüm bulmak yerine neden bizim olanı yandaşa peşkeş çekme derdine düştünüz?" ifadelerini kullandı.

tarihi-ptt-binasina-sahip-ciktilar3.jpg

"Alınan karar yanlıştır"

Hem PTT’de örgütlü bir sendika olarak, hem de bu şehrin bir sivil toplum kuruluşu olarak, PTT binasına sahip çıktıklarına dikkat çekerek, "Aldığınız bu karar yanlıştır. Derhal bu kararınızdan vazgeçin. Koca bir tarihe tanıklık etmiş ve UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmış olan PTT Binasına dokunmayın! O tarihi yok etmeyin. Bu bina; ya PTT şubesi olarak bu halka hizmet etmeye devam etsin, ya da aslına uygun şekilde restore edilerek, gelecek nesillere ışık tutacak bir müzeye dönüştürülsün. Habersen olarak bu konunun takipçisi olacağımızı, 184 yıllık bir kurumun tarihinin yok edilmesine müsaade etmeyeceğimizi kamuoyu önünde dile getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum