Diyarbakır’ın tarihi PTT binası için tepkiler devam ediyor; ‘Kafe olmasın, toplumsal hizmet versin’

Diyarbakır’ın tarihi PTT binası için tepkiler devam ediyor; ‘Kafe olmasın, toplumsal hizmet versin’
Savaş Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Turhan, Diyarbakır'daki tarihi PTT binasının kafeterya olarak kiralanması iddialarına tepki gösterdi. Turhan, binanın kafe değil, topluma yönelik hizmetlerin sunulacağı bir mekân olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki 118 yıllık tarihi Balıkçılarbaşı PTT Şubesi binasının kafe yapılmak üzere kiraya verilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Son olarak Savaş Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Turhan da bu karara tepki göstererek, tarihi binanın PTT binası olarak hizmet vermeye devam etmesini istedi.

ptt-subesinin-kiraya-verilmesine-bir-tepki-daha1.jpg

Geçtiğimiz günlerde CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun meclis gündemine taşıdığı PTT binasının kiraya verilmesi iddiasıyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmazken, PTT Şubesi’nin bulunduğu Savaş Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Turhan da, işletmeye kiraya verilmesine tepki gösterdi. PTT şube binasının kafeye kira verildiğine yönelik iddialarının yanlış bir karar olduğuna dikkat çeken Muhtar Turhan, "Topluma ve o mahallenin muhtarını da danışılmadan alınan kararların hep yanlış olmuştur. Bu kararı birilerine peşkeş çekilmek için alınan karar olarak görüyoruz. Sur’daki insanlarımız mağdur. Bu insanlarımızın gelir durumu belli. O yüzden PTT’nin mevcut yerinde kalması çok iyiydi. Vatandaşlarımız yürüme mesafesinde olan şubeye gidip işlemlerini rahatlıkla yapıyor" dedi.

ptt3.jpg

"Yetkililer bu kararı yeniden gözden geçirmeli"

PTT Genel Müdürlüğü’nün alınan bu kararı gözden geçirmesi gerektiği çağrısında bulunan Muhtar Turhan, "Mevcut tarihi yapının PTT olarak hizmete devam etmesi gerekir. Sanatsal aktivitelerin yapılacağı mekânda olabilir. Vatandaşlarımıza hizmet etmesine yönelik bir kurumda olabilir. Oysa Sur’da kafe yapılacak çok mekân var. Yazıktır. Yetkililer gelip bize, mahallede oturanlara ve esnaflara sorsunlar, vatandaşlarımızda bizim düşüncemizi paylaşıyor. Aklın yolu birdir neticede. Bir kişi için yapılması gereken şey yanlıştır. Toplumu dinleyerek, hareket etmesi gerekiyor. Toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak, hizmet yapılması lazım. Böyle yapması daha iyi olur. 2 milyona faydası olmayacak, 1 kişiye faydası olacaktır. Yetkililer, topluma yönelik bir girişimde bulunması gerekir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.