Diyarbakır’ın tabipleri, çay, simit dağıttı, açıklama yaptı; "Firmalar mafyalaşmış”
Masum RENÇBER
TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi'nde geçtiğimiz gün, hastane çalışanlarının yediği yemekten zehirlenmesiyle ilgili Dicle Üniversitesi Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan SES Diyarbakır Şubesi üyeleri, önce çay simit dağıttı sonra da zehirlenme konusu ile ilgili basın açıklaması yaptı.
"TEMSİLCİLERİMİZE SİLAHLA ATEŞ AÇILDI
Dicle Üniversitesi'nde geçtiğimiz gün, hastane çalışanlarının yediği yemekten zehirlenmesiyle ilgili Dicle Üniversitesi Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan SES Diyarbakır Şubesi üyeleri, önce çay simit dağıttı. Daha sonra burada basın açıklaması yapan SES Şube Kadın Sekreteri İlknur Ayık, 22 yıllık AK Parti iktidarında kamuya ait olan kaynakların ülkenin her alanında rant ve peşkeş çekildiğini belirterek, "Türkiye’nin geçmiş birçok hükümeti tarafından kamuya ait kaynaklar özelleştirilmiştir. Ancak son 22 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti tarafından ülkenin her alanında pervasızca özelleştirmeler yapılmaktadır. Yapılan bu özelleştirmeler nedeniyle kamuya ait olan kaynaklar, rant ve talana peşkeş çekilmektedir.
Sağlık emekçileri ve hasta- hasta yakınları hastanelerin 24 saat kesintisiz hizmet sunması nedeniyle öğle ve akşam yemeğini hastanede yemek zorundadır. Uzun bir süre boyunca yemeklerin sağlıklı beslenmeden uzak, düşük porsiyonlu, kalitesiz ve hijyenik olmama konusunu Türkiye geneli olmak üzere Ses Amed şubesinin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki çalışanlarla birlikte 3 Ekim 2022 tarihinden başlayan 5 günlük yemek boykotu gerçekleştirdi. Boykotun ilk günü mafyalaşmış ve iktidar tarafından kollanan firmalar, yemekhane önünde temsilci ve aktivistlerimize sözlü ve fiziki saldırıyla birlikte, bir yemekhane çalışanı tarafından silah sıkıldı.
Yemek sorununun Tüm Türkiye’de benzer olduğu, oluşan kamuoyu ve gündem ile de görülmüş oldu. Hem boykotta basına paylaştık hem de kurum amirleri ile yaptığımız görüşmelerle bu durumun çözülmesi için taleplerimizi ve önerilerimizi aktardık. Ancak yemeklerde düzelme yerine, özelleştirilen yemekhaneler, enflasyonun da yükselmesiyle birlikte sağlıklı, doyurucu ve hijyenik olmasını lüks olduğu gösterilmiş, yemeklerin bizleri hasta düşürmesin başka bir şey istemiyoruz durumuna düşürüldük" dedi.
Yemekten zehirlenme sıklaştı
SES Şube Kadın Sekreteri İlknur Ayık, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yemekten zehirlenme konusuyla ilgili olarak da, "En son 17 Temmuz günü Dicle üniversitesi Hastanesi'nde öğlen yemeği yaklaşık 2000 kişiye dağıtımı sonrasında yemeği yiyen hastane personelleri ve hasta yakınlarında mide ağrısı bulantı kusma ve ishal şikâyetleri çıktı. Diyarbakır ili içerisinde bulunan Dicle üniversitesi hastanesi, Selahattin Eyyubi devlet hastanesi, Ergani ilçe devlet hastanesi olmak üzere bir çok hastaneye yemek zehirlenmesi şikayeti ile başvurular olmuş tedavileri yapılmıştır. Dicle üniversitesi hastanesinde dağıtılan yemekten zehirlenmelere ilişkin yemek boykotu kararı aldık.
Çünkü; Başta söylediğimiz gibi bizler yemek yerken hasta düşmek değil sağlıklı hijyenik ve doyurucu yemek istiyoruz. Hasta düşüren sistemi kabul etmiyoruz. Kurum amirlerinde yemek numunelerin şeffaf güvenilir ve bilimsel bir şekilde sonuçlarını paylaşmasını istiyoruz. Sonuçların sumen altına süpürülmeden ivedi bir şekilde sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Artık yeter yemek hizmetlerini özelleştirilmesini sonlandırın.
Kamuda bu hizmetin sağlanması gerektiğini belirtiyoruz. Sağlık Emekçilerine ve hasta - hasta yakınlarına yapılmak istenen bu zulmü kabul etmiyoruz. Haklı ve meşru taleplerimizin karşılanmaması durumunda, il geneli ve Türkiye Genelinde yemek boykotu, iş bırakma da dâhil olmak üzere örgütlemekten geri durmayacağımızı, hem emekçilerin hem de hastaların kaliteli yemeğe erişimi için mücadele etmeye devam edeceğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.