Diyarbakır’ın o kafelerinde "fahiş fiyat" denetimi!

Diyarbakır’ın o kafelerinde "fahiş fiyat" denetimi!
Kısa bir süre önce Tigris Haber Gazetesi tarafından gündeme getirilen ve "1 demlik çay bin TL" başlıklı haber üzerine tarihi 10 Gözlü Köprü civarındaki kafelere denetim yapıldı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Kısa bir süre önce Tigris Haber Gazetesi tarafından gündeme getirilen ve "1 demlik çay bin TL" başlıklı haber üzerine tarihi 10 Gözlü Köprü civarındaki kafelere denetim yapıldı. Sur Belediyesi Zabıta ekipleri, haberin ve şikâyetler üzerine bu kafelerde denetim yaptı. Denetimlerde fiyat ve tarife listesi asmayan kafeler uyarıldı, şikâyetlerin tekrarı halinde ağır cezalar verileceği ifade edildi.

1.png Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin ağırlıklı olarak ziyaret ettiği tarihi mekânlarından biri olan 10 Gözlü Köprü civarlarında ve kaçak olarak hizmet veren kafelerde, bir demlik çayın 1000 liraya satıldığına yönelik artan şikâyetler yankı buldu. Şikayetler üzerine Sur Belediyesi, iddiaların odağı kafelere yönelik fiyat ve tarife listesi denetimi yaptı. Denetimlerde, çok sayıda kafe uyarıldı.

2.png

Tigris Haber duyurmuştu!

Geçtiğimiz günlerde Tigris Haber Gazetesinin gündeme getirdiği "Bir demlik Çay 1000 TL" başlığı ile yayınlanan haber yankı yaptı. Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin ağırlıklı olarak ziyaret ettiği tarihi mekânlarından biri olan 10 Gözlü Köprü civarlarında ve kaçak olarak hizmet veren kafelerde, bir demlik çay 1000 liraya satılmasıyla ilgili şikâyetlere rağmen Maliye, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün denetim yapmadığı haberi, taraflı tarafsız herkes tepki göstermişti.

3.png

Sur Belediyesi denetim yaptı

Büyük yankı bulan haber sonrası, Sur Belediyesi Zabıta ekipleri, fahiş fiyat şikâyetlerinin odağı olan tarihi 10 gözlü köprü civarındaki kafelere yönelik Ticaret Bakanlığı’nın, tarife ve fiyat listelerinin iş yerinin girişine asılması veya masalara konulması ve servis ücreti alınmamasına ilişkin yönetmeliğine istinaden denetim yapıldı. 6 zabıta personeli tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, kafe işletmeleri uyarıldı. Ayrıca şikayetlerin devam etmesi durumunda ağır cezaların verileceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum