Diyarbakır’daki okul servis ücretlerine de zam geldi

Diyarbakır’daki okul servis ücretlerine de zam geldi
Diyarbakır'da şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yapılan zamdan sonra, okul servis ücretlerine de yapılan zam, Servisçiler Odası'nı tatmin etmedi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER -Diyarbakır'da şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından okul servislerine de yüzde 50 oranında zam yapıldı. Diyarbakır Servisçiler Odası Başkanı Kenan Esin, yapılan zammın beklentilerini karşılamadığını belirterek, yeni tarifeye rağmen Türkiye şartlarının çok çok altında kaldığını söyledi.

3 kilometrelik mesafe bin 300 TL’ye yükseldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME) kararıyla okul servis ücretlerine de zam yapıldı. Geçen yıl 950 TL olan 0-3 kilometrelik mesafe, bu yıl yapılan son zamla birlikte 1300 TL’ye, 1010 lira olan 3-6 kilometrelik mesafe 1400 liraya, 1000 lira olan 6-9 kilometrelik mesafe ise 1500 liraya yükseltildi.

Servisçiler Odası Başkanı Esin: Yeni tarife bize görev çok az

Tarifeye yapılan son zamları değerlendiren Diyarbakır Servisçiler Odası Başkanı Kenan Esin, yapılan zammın beklentilerin altında olduğunu belirterek, "Bugün özel okullarda öğrencilerden 3 bin 500 TL alınıyor, servisçilere bin-bin 200 TL ücret verilecek. Tarife tek tarifedir. Özel Okul ile devlet okulun bir farkı var mı? Arada fark yoksa her iki okuldaki servis ücretleri tek parça olsun. Biz hakkımızı istiyoruz. Olması gereken budur. Alınan tarife özel okula farklı, devlet okullarına farklı mı uygulanıyor? Hadi diyelim Özel okulun yüzde 20’si fazla olsun. Raiş bize göre çok az. Şuan tarife konusunda Türkiye şartlarının çok altındayız. Her şeye zam geldi. Verilen tarife çok az. Gideri karşılamıyor. Özel okullarda öğrenim gören 20 öğrenci 70 bin TL’ye taşınırken, devlet okullarında ise bu rakam 30 bin TL. Aradaki uçurum için siz yorum yapın. Bizi mağdur eden özel okullar oldu. Tarife eşit olması gerekiyor. Belediyenin bu mağduriyetimize bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum