Diyarbakır'daki mobilya satış mağazalarından önemli karar

Diyarbakır'daki mobilya satış mağazalarından önemli karar
Diyarbakır'da mobilya ürünlerinin satıldığı mağazalar, işyerlerini Pazar günleri artık açmama kararı aldı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da faaliyet gösteren mobilya mağazalarında çalışan personelin ve işverenlerin dinlenebilmesi ve izin yapabilmeleri için Pazar günleri işyerlerini artık açmama kararı aldı.

3e14f9b0-c159-4f39-9798-b48eaf7c0563.jpegDiyarbakır Mobilyacılar Derneği Başkanı Erdem Erbil, zorunlu ve zorlayıcılığın olmadığı ve gönüllülük esasına dayanan bir kararla işyerlerini Pazar günleri açmama kararı aldıklarını belirterek, "Bireysel bir karardı. Meslektaşlarımızdan böyle bir talep geldi. Gönüllülük esasına ve dayanışma odaklı bir karar oldu. Bugün Pazar ve katılım çok iyi. Önümüzdeki haftadan sonra daha çok mağaza, Pazar günleri açmayacak. İlk hafta olduğu için bazı meslektaşlarımızın randevuları olduğu için belki bugün açtı ama zamanla her kes bu karara uyacak. Çevre şehirlerde Pazar günleri açmama uygulaması çoktan başlamıştı. Diyarbakır'daki mobilya mağazalarında yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Hem çalışanlar hem de işverenler olarak izin yapmaya ihtiyacımız vardı. Piknik yapmak, kafa dinlenme ve bir gün de olsa ailesine zaman geçirmek için fırsatımız yoktu. Ama şimdi artık Pazar günlerini izin yapacağımız için böyle bir fırsatımız olacak. İzin yapmak, hem bize hem de personel arkadaşlarda moral ve motivasyonu üst seviyeye taşıyacak ve performansa da olumlu yansıyacaktır" dedi.

Alınan karar olumlu

Yatsan Mobilyaları Satış Mağazası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Araz da, Diyarbakır'daki 2 satış mağazası olarak alınan bu karara destek verdiklerini belirterek, "Aslında çok insani bir davranış oldu. Hem bizim hem de birlikte çalıştığımız arkadaşların dinlenmeye, izin yapmaya ihtiyacımız var. Neticede bizler de insanız. Hangi meslekte olursanız olun, hangi işi yaparsanız yapın, kafa dinlemeye ve iş ortamından uzaklaşmaya ihtiyaç duyarız. Mobilya mağazalarının Pazar günü kapalı olmasına çok sevindik. Hem bizim hem de çalışma arkadaşlarımızın performansını artıracak bir uygulama. Personelin böyle bir talebi vardı. Mobilyacı arkadaşlarla bir araya geldik bu yönde bir dayanışma içerisine girdik. İyi oldu. Meslektaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.