Diyarbakır’daa Fırın İşçileri meydanlarda!

Diyarbakır’daa Fırın İşçileri meydanlarda!
Amed Fırın İşçileri Komisyonu, sigorta primlerinin ödenmesi, çalışma saatlerinin düşürülmesi ve izinlerin iyileştirilmesi talebiyle geniş bir katılımla protesto düzenledi.

Sait BAYRAM
TİGRİS HABER - Amed Fırın İşçileri Komisyonu, çalışma koşullarındaki iyileştirmeler için Yenişehir İlçesindeki Dağkapı Meydanı'nda bir açıklama yaptı. Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası’na (GIDA-İŞ) bağlı komisyon, çalışma saatlerinin düşürülmesi, izinlerin ve ücretlerin iyileştirilmesi taleplerini dile getirdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) temsilcileri ve çok sayıda fırın işçisinin katıldığı eylemde, "Sigortasız çalışmak istemiyoruz" ve "Günde 14 saat çalışmak istemiyoruz" yazılı pankartlar taşındı, "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.
FIRINLAR DENETLENSİN!
GIDA-İŞ Genel Sekreteri Ufuktan Öden, açıklamada, işçilerin sigorta hakkının ödenmesini ve fırınların denetlenmesini talep etti. Öden, “İşlenen suça kulaklarınızı tıkamayın. Derhal müfettişler atanmalı ve fırınlar denetlenmelidir” diyerek, işverenlerin suç işlediğini ve hakları ödemediğini belirtti.
KURALSIZ VE SİGORTASIZ ÇALIŞMA KOŞULLARINA ELEŞTİRDİ
Amed Fırın İşçileri Komisyonu adına konuşan Mehmet Sıddık Ezgin, kuralsız ve sigortasız çalışma koşullarını eleştirerek, “Tüm fırınların denetlenmesini ve yasaya aykırı işçi çalıştıranlara yaptırım uygulanmasını istiyoruz” dedi. Ezgin, ayrıca çalışma saatlerinin haftada 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmesini, haftada bir gün tatil hakkı verilmesini, özel günlerde izin hakkının sağlanmasını ve yılda en az 24 gün yıllık izin verilmesini talep etti.
Açıklama, alkışlar ve sloganlarla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum