VİDEO - Diyarbakır’da yoksul’un umudu; Çarşiya Şewiti

VİDEO - Diyarbakır’da yoksul’un umudu; Çarşiya Şewiti
Açlık sınırının 19 bin, yoksulluk sınırının da 65 bin TL’ye yükseldiği şu günlerde, alım gücü iyiden iyiye düşen yoksul ve dar gelirli vatandaşlar, soluğu Çarşiya şewiti'de alıyor

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - - Diyarbakır’ın en eski pazarlarından biri olan Tarihi Sur ilçesindeki İspeyi pazarında yoğunluk var. Haziran 2024 Açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, açlık sınırının 19 bin, yoksulluk sınırının da 65 bin TL’ye yükselirken, yoksul ve dar gelirli vatandaşların alım gücü giderek düşüyor.

Evde bakım, Engelli ve yaşlılık maaşlarını alan yoksul ve dar gelirli vatandaşlar, çocuklarına ve kendilerine giyim almak için ikinci el elbise satan İspeyi pazarında alışveriş yaptı. 50-200 lira arasında değişen ikinci el elbiseleri almak isteyen vatandaşlar, esnafların yüzünü güldürdü.

carsiya-sewiti-1.jpeg

İspeyi pazarında kurulan tezgâhlarda bulunan ayakkabı, gömlek, takım elbise, çocuklar ve kadınlar için giysiler yoksul ve dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarda satılıyor.

carsiya-sewiti-2.jpeg

Bugün yaşanan yoğunluktan memnunluk duyan Hacı İdikut, “Vatandaşın alım gücü düştükçe bize uğrayanların sayısı artıyor. Yıllardır sinek avlıyorduk. Ancak, son günlerde işlerimiz kısmen de satış yapıyoruz. Eskiye göre iş yapıyoruz diyebiliriz. Müşterilerimizin çoğu işçi ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlardır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum