Diyarbakır'da Yasaklı Miting açıklamasına yoğun katılım

Diyarbakır'da Yasaklı Miting açıklamasına yoğun katılım
Diyarbakır’da yasaklanan "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi" öncesi, binlerce kişi kent genelinde bir araya geldi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da yasaklanan "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi" öncesi, binlerce kişi kent genelinde bir araya geldi. Ofis Semti’nde yapılan açıklamada, HDK, DBP ve DEM Parti temsilcilerinin yanı sıra Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da yer aldı.

Diyarbakır'da yapılması planlanan "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi", valilik tarafından yasaklanmasına rağmen kentte büyük bir katılımla devam ediyor.

Demokratik Kurumlar Platformu’nun öncülüğünde “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’te buluşuyoruz” sloganıyla organize edilen miting öncesinde İstasyon Meydanı abluka altına alındı. Ancak yasaklı meydan yerine halk, kentin birçok noktasında toplanmaya başladı. Özellikle Yenişehir ilçesine bağlı Ofis Semti’nde binlerce kişi bir araya geldi.

mitinge-katilim-israri-katilimcilar.jpeg

ÖCALAN’IN KARDEŞİ MEHMET ÖCALAN DA GELDİ

Buluşmada, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da yer aldı. Kalabalık tarafından sık sık sloganlar ve zılgıtların atıldığı açıklama devam ediyor. Polisin olağanüstü güvenlik önlemi de sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum