Diyarbakır’da uluslararası belediyecilik toplantısı

Diyarbakır’da uluslararası belediyecilik toplantısı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı düzenlenecek. İki gün sürecek toplantıya ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katılacak.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 23-24 Ekim’de Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı gerçekleştirilecek. Diyarbakır WyndhamGarden Otel’de “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirecek olan toplantı ile bölgedeki işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Toplantıya, ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katılacak.

buyuksehir-belediyesi-ev-sahipliginde-uclg-mewa-toplantisi-duzenlenecek.jpg

Açılış konuşmaları

Toplantının açılışında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Duman, UCLG-MEWA (Türkiye) Eş Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, UCLG-MEWA (Filistin) ve El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, UCLG (İspanya) Genel Sekreteri EmiliaSaiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 2023-2024 UCLG Dönem Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lahey Belediyesi Başkanı ve UCLG (Hollanda) Başkanı Jan Van Zanen ve Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu konuşacak.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı ile devam edecek.

Oturumlar düzenlenecek

Toplantıda, iki gün boyunca “UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi: Şehirler Arası İş Birliği”, “Üst Düzey Diyalog: Küresel Gündemlerin Sosyal Etkisi”, “Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR): Küresel Gündemlerin Değerlendirilmesi”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: MEWA Bölgesinde Kentsel Ulaşım”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: Kentlerde Dirençlilik ve Akıllı Çözümler” başlıklı oturumlar düzenlenecek.

UCLG-MEWA toplantısının programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. (DBB Basın)

Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.