Diyarbakır’da ücretsiz kart sorunu çözüldü

Diyarbakır’da ücretsiz kart sorunu çözüldü
Diyarbakır'da 2 aydan bu yana yaşanan "ücretsiz kart" sorunu sonunda çözüme kavuşturuldu. Artık özel halk otobüsleri de, yarından itibaren 65 yaş üstü, engelliler ve basın mensupları gibi ücretsiz ulaşım kartına sahip olan yolcuları taşımaya başlayacak.

Sait BAYRAM
TİGRİS HABER- Sorunun çözümü için Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Başkanları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek bir anlaşma sağladı.

Kaya: ‘Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden söz aldık’

Telefon ile görüştüğümüz Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya, belediye yetkilileri, kendilerinden ücretsiz yolcu taşıma konusunda iyi niyet göstermelerine yönünde bir teklifte bulunduğunu ifade ederek, “Karşılığında sorunun çözülmesi için bir zaman dilimi tanıdı. Ayrıca, anlaşmamızda Türkiye genelindeki araştırmalara dayanarak, her ildeki özel halk otobüsü şoförlerinin maaşlarına uygun bir zam yapılması da öngörülüyor” dedi.

ozel-halk2.jpeg

Mağduriyet şimdilik giderildi!
Bu adım, hem ücretsiz kart sahiplerinin yaşadığı mağduriyeti gidermeyi hem de özel halk otobüsleri şoförlerinin mali durumunu iyileştirmeyi hedefliyor. Böylece, toplu taşıma hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum