Diyarbakır’da tandıra ilgi arttı

Diyarbakır’da tandıra ilgi arttı
Bağlar İlçesi Bağcılar mahallesinde modern ve çağdaş binalar arasında köy ekmeğinin pişirildiği tandırlar, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Bağcılar mahallesinde, modern ve çağdaş binaların arasında bulunan 2 ayrı tandır, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, hem ekmeklere yapılan zamlar hem de köy ekmeğine olan özlemlerini gidermek adına hala tandırda ekmek pişiriyor.

diyarbakir-ekmek-tandiri-2.jpegBağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Hashavar ve Ahmet Kaya caddeleri üzerinde bulunan köy usulü tandır ekmeği, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Kırsal mahallelerden insanların daha çok yaşadığı bu bölgede vatandaşların çoğu, günlük ekmek ihtiyacını bu iki tandırda ekmek pişirerek karşılıyor. Ekmeklere sık sık zam yapıldığını belirten vatandaşlar, "Ekmeklere her ay zam yapılıyor. Biz de hem ekmek fiyatını daha hesaplı hale getirmek hem de köy ekmeğine olan özlemimizi gidermek adına bu tandırda ekmek pişiriyoruz. Biraz yorucu oluyor ama hem hesaplı hem de sağlıklı ekmek yemiş oluyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum