Diyarbakır’da suya ait gür sesler...!

Diyarbakır’da suya ait gür sesler...!
Diyarbakır’da suyun sesi gür duyulmaya başlandı.

Su yoksulu bir kent miyiz?

Asla.

Eskiler , ‘Diyarbakır batacaksa su ile batar’…Derlerdi…

Kentin altı, üstü, sağı, solu, etrafı, dağlarından su fışkıran bir kent olmasına rağmen son zamanlarda her nedense su sıkıntısı çeken bir kent olduk. Kimseyi suçlamak yâda övmek anlamında bu yazıyı yazmıyorum. Sadece meseleyi anlamak, su sıkıntısı çeken yurttaşlarımızın bize yaptıkları şikâyetlere cevap bulmak gayesi ile yazıyorum.

Su kesintileri, teknik anlamda bir takım sıkıntılar nedeniyle yapılmış olabilir, TEDAŞ elektrik vermediği için pompalarda sıkıntı yaşanabilir. Bunlar kabul edilebilir gerekçeler, ancak, çözümsüz değil. Planlama kapsamında önceden öngörülebilecek, tedbirleri alınabilecek sorunlardır ki, zamanında çözülür, vatandaşın haberi dahi olmaz. Vatandaşı sorunun bir parçası yaparak çözüm süreci yürütmek olmaz.

Başka kurumların su sıkıntısına sebep olduğunun şikâyeti sorunu çözmediği gibi, vatandaşı da ikna etmiyor.

WEB sitemize, Whatsapp şikâyet hattına, kişisel telefonlarımıza gelen şikâyet sayısı o kadar çok ki, onların sesine aracı olmamak mümkün değil. 45 derece sıcakla savaşan bir kentin susuzluğa karşı vereceği mücadeleyi, direnci hesaba katmak lazım, tedbir geliştirmek gerekiyor.

Feridun Çelik’ten bu yana, gelen bütün yönetimler 50 yıllık su sorunumuzun çözüldüğünü anlattı. Biz de mutlu olduk. Kentin gelişimini, büyümesini de hesaba katıyoruz. İhtiyaca cevap vermenin zorluklarını da biliyoruz, ancak, çözümsüzlüğü kabul etmiyoruz.

Bu halk, 45-50 derece sıcaklıkta suya yenik düşürülmemelidir.

Her şey çekilir, susuzluk çekilmez.

Suyun üzerinde oturanlar sudan yana şikâyet ediyorsa ortada ciddi bir sıkıntı var demektir.

Birileri de içme suyunun tarımsal sulamaya verildiğini iddia ediyor.

Öyleyse durum çok vahim!

Değilse sıkıntı yok, ancak sorun neyse bir an önce giderilsin.

Yeter ki, Diyarbakır suya yenik düşmesin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
  • Tamam / 18 Ağustos 2024 22:12

    Suç ne diskide nede Tedaş ta suç hırsız yurttaş dediğiniz insanlarda şebeke suyunu kaçak yapıp tarla suluyorlar onların yüzünden bizde susuz kalıyoruz ben olsam hiç su vermem

    Yanıtla (0) (0)
  • Haydar baş / 16 Ağustos 2024 17:04

    Niheyet biri çıktı içimzdekini anlatı gerçekten
    1aydır suyun yüzünü gürmedik birileri bu soruna çözüm bulsun

    Yanıtla (0) (0)
  • ali / 16 Ağustos 2024 14:06

    nıhayet duydunuz çok şukur

    Yanıtla (2) (0)
  • Vvv / 16 Ağustos 2024 12:52

    Hırsızlık baş göstermiş Naci bey belediye yetkilileri Bi sorgulayın

    Yanıtla (2) (0)