VİDEO - Diyarbakır pazarında zam şampiyonu Limon!

VİDEO - Diyarbakır pazarında zam şampiyonu Limon!
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde kurulan semt pazarlarında Mayıs ve Haziran ayının zam şampiyonu limon oldu. Pazarın zam şampiyonu limonun kilosu 80 TL’den satılırken, pazarın en ucuz sebzesi ise 5 TL ile kabak oldu.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, kurulan semt pazarlarında kurulan meyve ve sebze tezgâhlarında fiyatlar haftalık olarak değişiyor. Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, pazarlarda bütçelerine göre alışveriş yapmaya çalışıyor.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde kurulan semt pazarı, aşırı sıcak havadan dolayı oldukça etkilendi. Sebze ve meyve fiyatları kış aylarına göre daha uygun olurken, salataların, çay ve çorbanın vazgeçilmezi olan limon, Mayıs ve Haziran ayında zam şampiyonu oldu. 80 TL’ye satılan bu ayın zam şampiyonu limon, alım gücü düşen vatandaşlar tarafından rağbet görülmezken, fiyatının yüksekliğinin depo ürünü olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Pazarda fiyatı en düşük sebze ise kabak 5 TL, patates 12.5, domates 20-30 TL, yaz meyveleri: kiraz 50, erik 35, kayısı 50 TL’den satılıyor.

Vatandaş bakmakla yetiniyor!

Zam şampiyonluğu unvanını alan limona, vatandaş sadece bakmakla yetiniyor. Limon satıcısı Ahmet Değerli, limon satışlarının düştüğünü ifade ederek, "Limon iki aydır zam şampiyonluğunu koruyor. Limon yaz mevsiminde yetişmediği için depo ürünüdür. Bu yüzden fiyatı oldukça yüksek. Geçtiğimiz yıl limonun kilosunu on TL ile 15 TL arasında satıyorduk. Daha önce kilo kilo limon alan vatandaşlar şimdi 1 veya 2 tane ancak alabiliyorlar" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum