Diyarbakır’da Özel Okul kitaplarında fahiş fiyat tepkisi!

Diyarbakır’da Özel Okul kitaplarında fahiş fiyat tepkisi!
Diyarbakır’daki özel okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fahiş fiyat artışlarına karşı gönderdiği genelgeyi göz ardı ederek, kitap setlerine 30-40 bin TL arasında fiyat koyarak velileri maddi sıkıntıya sokuyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunun başladığı bu günlerde, Diyarbakır’daki bazı özel okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fahiş fiyat artışlarına karşı gönderdiği genelgeyi hiçe sayarak kitap setlerine yüksek fiyatlar talep etmeye devam ettiği ileri sürüldü.

diyarbakirda-ozel-okul-kitaplarinda-fahis-fiyat-tepkisi.jpg

Bakanlık tarafından belirlenen fiyat sınırlarının çok üzerinde olan kitap setleri, 10 bin TL’ye kadar çıkabilirken, dışarıdaki yayınevleri kitap setlerini 30-40 bin TL arasında satıyor.

VELİLERİN BÜTÇELERİNİ ZORLUYOR

Bu yüksek fiyatlar, velilerin bütçelerini zorlamakla kalmıyor, aynı zamanda bazı okullarda kitapları almayan öğrencilere karşı olumsuz tutumlar sergileniyor. Özellikle, bazı yayınların ücreti 5 bin TL bulduğu belirtiliyor. Geri kalan kitaplar ise, özel okulların kendi kapaklarıyla bastığı setlerden oluşuyor.

OKULUN YILLIK GELİRİ 24 MİLYON TL’Yİ BULUYOR

Özel okulların, velileri bu kitapları satın almaya zorunlu tuttuğu iddia edildi. İddialara göre, yıllık okul kayıt ücretleri ortalama 135-140 bin TL civarında olup, kitap satışlarından elde edilen yıllık gelir ise 24 milyon TL’yi bulduğu öğrenildi.

VELİLER TEPKİLİ

Eğitim maliyetlerinin artmasına yol açan bu duruma tepki gösteren Veliler, “Ekonomik krizden dolayı alım gücünün yaşandığı bu günlerde, masraflarımızdan kısarak çocuklarımızı özel okullara gönderiyoruz. Yıllık 135-140 bin TL ücret veriyoruz. Birde üzerine bazı özel okullar 40 bin TL’de kitap istiyorlar. Hem de genelgeye rağmen fahiş fiyatta kitap satışlarını kabullenemiyoruz. Bakanlık bu konuda etkisiz kalıyor” diye konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum