Diyarbakır’da orman yakan memuru sordu!

Diyarbakır’da orman yakan memuru sordu!
DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Silvan ilçesinde Orman yangını çıkarmaya çalışan orman işletme memurunu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

TİGRİS HABER - Milletvekili Serhat Eren, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi;

Diyarbakır-Mardin sınırında 20 Haziran'da meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının yarattığı yıkım ve acı henüz tam atlatılamamışken, bu kez Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden kamuoyunu şoka uğratan bir haber geldi. Silvan Belediyesi, X adlı internet platformundan Türkçe ve Kürtçe paylaştığı mesajla Diyarbakır Orman İşletme Memuru olarak görev yapan Mustafa S. İsimli bir şüphelinin Elbat Dağı’nda yangın çıkarmaya çalışırken yakalanıldığını duyurdu. Orman memur Mustafa S’nin yakalanması sonrasında polislere teslim edildiği, çıkardığı yangının ise çevreye fazla zarar verilmeden yurttaşlar tarafından söndürüldüğü belirtilmektedir.”

serhat-eren-ysp.webp

Serhat Eren, bakana şu soruları sordu;

  1. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde orman yakarken yakalanan Diyarbakır Orman İşletme Memuru Mustafa S adlı kişinin akıbeti ne olmuştur?
  2. Bu kişi hangi amaç ve gerekçeyle ormanı yakmaya çalışmıştır? Buna dair etkili vekapsamlı bir idari soruşturma yürütülmekte midir?
  3. Diyarbakır – Mardin arasında meydana gelen yangının sebebi ve yangınla ilgili yürütülen soruşturmaların durumu nedir?
  4. Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangının sabotaj olma ihtimali değerlendirilmekte midir? Mustafa S adlı kişinin bu yangınla herhangi bir ilişkisi mevcut mudur?

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.